HomeHL-9Απολογείται ο “ποντικός” του χαλκού που παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Απολογείται ο “ποντικός” του χαλκού που παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Είχε αφαιρέσει 500 κιλά χαλκού και 100 μέτρα καλώδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή θα περάσει σήμερα το πρωί ο 39χρονος, οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου και κατηγορείται για συνολικά 13 κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νησιού.

Ο 39χρονος θα κληθεί να εξηγήσει, πώς βρέθηκαν τόσα κιλά χαλκού στην κατοχή του, καθώς και άλλα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται από εργαζόμενους της δημόσιας επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή της Χερσονήσου τον 39χρονο, ο οποίος μαζί με έναν 48χρονο, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, είχαν διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνολικά 13 κλοπές.

Μάλιστα είχαν αφαιρέσει 500 κιλά χαλκό (από μετασχηματιστές και καλώδια), 17 μετασχηματιστές , περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και 3 ράβδους (κοντάρια) χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, προξενώντας παράλληλα φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, o 39χρονος φορούσε το ειδικό γιλέκο, που φορούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, την ώρα που διέπραττε τις κλοπές, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους πολίτες.

Στο σπίτι του, μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, τζάκετ με το διακριτικό σήμα της «ΔΕΗ» , σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, διάφορες βίδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση