HomeHL-9Σπουδαία διάκριση για το Εμφιαλωμένο Φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S

Σπουδαία διάκριση για το Εμφιαλωμένο Φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S

Απέσπασε το χρυσό βραβείο στο 27ο Berkeley Springs International Water Tasting

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία σπουδαία διάκριση κατάφερε και κέρδισε το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S, το οποίο απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “εμφιαλωμένο νερό” στο 27ο

Berkeley Springs International Water Tasting, αφήνοντας πίσω του… κολοσσούς του είδους παγκοσμίως.

Η εκδήλωση για την απονομή του χρυσού βραβείου έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο, παρουσία τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή.

Το βραβείο απένειμε η εκπρόσωπος του Berkeley Springs International Water Tasting κ. Jill Klein Rone, η οποία ταξίδεψε από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ για να παραβρεθεί στην εκδήλωση. «Η Κρήτη είναι διάσημη για τη φυσική της ομορφιά, τη φιλοξενία των κατοίκων της και το υπέροχο φαγητό της.

Τώρα θα γίνει διάσημη και για το νερό της!», ανέφερε η κ. Rone κατά τη διάρκεια της βράβευσης. Στην παγκόσμια διάσταση της διάκρισης εστίασε ο πρόεδρος του ZARO’S κ. Γιώργος Σταματάκης χαρακτηρίζοντας την τελετή απονομής ως «μια ιστορική στιγμή δικαίωσης και περηφάνιας για όλη την οικογένεια του ZAROS».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ZARO’S κ. Χριστόφορος Παπαδημητράκης αφιέρωσε το βραβείο σε όσους συνέβαλαν διαχρονικά σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. «Είναι ένα βραβείο που γράφει πάνω του πολλά ονοματεπώνυμα: Τα ονόματα των κατοίκων του Ζαρού που σχεδόν πριν από 30 χρόνια, μάζευαν κυριολεκτικά δραχμή-δραχμή το πρώτο κεφάλαιο της εταιρείας.

Γράφει τα ονόματα των ανθρώπων με θέσεις ευθύνης στις δημοτικές αρχές του τόπου που στηρίζουν διαχρονικά την εταιρεία αλλά και τα ονόματα των 60 εργαζομένων της εταιρείας που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάνει το νερό από την πηγή στο Αμάτι στα σπίτια όλων μας, αυτούσιο και με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.

Και ασφαλώς το βραβείο γράφει και τα ονόματα των συνεργατών μας και ασφαλώς με μεγάλα γράμματα τα ονόματα των 1.088 μικρομετόχων της εταιρείας, που πίστεψαν και οραματίστηκαν ότι το νερό του Ψηλορείτη θα κατακτούσε κάποια στιγμή την κορυφή του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Παπαδημητράκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης ο οποίος αφού συνεχάρη την εταιρεία για την παγκόσμια διάκριση, ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση τόσο για τη διαχρονική ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Το Μέλλον» όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη των αθλητικών του δραστηριοτήτων. «Είμαι περήφανος που το λογότυπο του ZAROβρίσκεται στη φανέλα μου όταν και εγώ εκπροσωπώ την πατρίδα μου στο εξωτερικό».

Τέλος, ως «έναν από τους καλύτερες πρεσβευτές της Κρήτης στο εξωτερικό», χαρακτήρισε το νερόZARO’S ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ  ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γ. Αρμουτάκης, μίλησε για μια ιστορική μέρα για όλη την περιοχή.

Τα συγχαρητήρια τους απέστειλαν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Κρήτης, ενώ με θερμά λόγια μίλησαν για την επιτυχία του ZARO’S ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος του Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κ. Χνάρης καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ, Μ. Αλιφιεράκης.

Σχετικά με το ZAROS:

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO’S εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., η οποία από το 1980 έχει ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα πλησίον του χωριού Ζαρός, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Το νερό προέρχεται από πηγές (Αμάτι και Στέρνα) που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και χαρακτηρίζεται από άριστη φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα καθώς και εξαιρετική σταθερότητα.

Μάλιστα, η πηγή Αμάτι αποτελεί τη μοναδική πηγή Φυσικού Μεταλλικού Νερού στην Κρήτη. Παράλληλα, το ZAROS έχει αποσπάσει για την ποιότητά του πληθώρα διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι την Κίνα, τη Ν. Αφρική, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Στο διαγωνισμό αυτό, που θεωρείται από τους πιο σημαντικούς στη γευσιγνωσία νερού διεθνώς, έλαβαν μέρος περισσότερα από 600 νερά από όλο τον κόσμο, κατατάσσοντας το Κρητικό νερό ως το κορυφαίο ποιοτικά εμφιαλωμένο νερό του κόσμου.

Το ZARO’S, όπως επισημάνθηκε, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή.

Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική διάκριση που κερδίζει το νερό ZARO’S, καθώς την προηγούμενη χρονιά έλαβε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi» που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση