HomeΚΟΣΜΟΣΤι λέει η Σκότλαντ Γιάρντ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Τι λέει η Σκότλαντ Γιάρντ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Η πορεία των ερευνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την ημέρα που η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από θέρετρο διακοπών στην Πορτογαλία και έκτοτε τα σενάρια για την τύχη της μικρής Βρετανίδας δίνουν και παίρνουν.

Ορισμένοι δηλώνουν πεπεισμένοι ότι η Μαντλίν είναι νεκρή άλλοι ισχυρίζονται ότι απήχθη και πουλήθηκε σε σκλαβοπάζαρο στο Μαρόκο ενώ αρκετοί εμφανίζονται… σίγουροι ότι έπεσε θύμα κάποιου παιδόφιλου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Ιndependent, Σκότλαντ Γιάρντ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη «σημαντικά στοιχεία» που πρέπει να ερευνηθούν.

Ο Μαρκ Ρόουλι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σκότλαντ Γιάρντ, διέψευσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, όσους ισχυρίζονται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής πρέπει να σταματήσουν.

Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη αρκετά και σενάρια που πρέπει να διερευνηθούν, τα οποία κρίνονται απαραίτητα τόσο από τις βρετανικές όσο και τις πορτογαλικές αρχές.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Μαντλίν είναι ζωντανή ή νεκρή» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για έρευνα για εξαφανισμένο πρόσωπο αλλά σαν ομάδα είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε με τι μπορεί να αντιμετωπίζουμε – ιδιαίτερα όταν οι μήνες γίνονται χρόνια».

Αρνήθηκε, όμως, να σχολιάσει τις άλλες πτυχές της έρευνας. Περιορίστηκε στο να πει ότι οι σχέσεις με τους Πορτογάλους ερευνητές είναι «καλύτερες από ποτέ» και πως αυτό μεταφράζεται σε πρόοδο.

mantlin

Το μήνυμα της μητέρας της

Ως ένα «τρομακτικό σημάδι του χρόνου, κλεμμένο χρόνο» χαρακτήρισε χτες η μητέρα της Μαντλίν ΜακΚέιν την επέτειο των 10 ετών από την εξαφάνιση του 3χρονου κοριτσιού.

Σε μήνυμά της στην επίσημη σελίδα εντοπισμού της Μαντλίν στο Facebook, η Κέιτ ΜακΚέιν αναφέρει ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και επίπονες, ειδικά από τη στιγμή που ανακυκλώνονται στις εφημερίδες, τα social media και ειδικά τηλεοπτικά προγράμματα «παλιές ιστορίες, παραπληροφόρηση, μισές αλήθειες και προφανή ψεύδη».

Η 3χρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το διαμέρισμα όπου η οικογένειά της έκανε διακοπές στην Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου 2007.

Οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι, δεν έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να την αναζητούν. «Δέκα χρόνια -δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να το πει κανείς, να το περιγράψει, να το αποδεχτεί. Και τώρα είμαστε εδώ… Μαντλίν, η δική μας Μαντλίν -10 χρόνια. Οι περισσότερες ημέρες είναι όμοιες με τις προηγούμενες -μία ακόμη ημέρα. 3η Μαΐου 2017 -μία ακόμη ημέρα. Αλλά 10 χρόνια -ένα τρομακτικό σημάδι του χρόνου, κλεμμένος χρόνος». Ωστόσο, η μητέρα της Μαντλίν εμφανίζεται αισιόδοξη ότι «πάντα θα υπάρχει η ελπίδα».

Η 49χρονη Κέιτ συμπλήρωσε ότι «θα συνεχίσουμε, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν θα παραιτηθούμε ποτέ και θα αξιοποιήσουμε τη ζωή που μας έχει δοθεί».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν συμπαρασταθεί στην οικογένεια την τελευταία δεκαετία, για την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξη που τους έχουν προσφέρει. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’ όλη μας την οικογένεια» συνέχισε.

Αναφερόμενη στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μαντλίν, η μητέρα της σημείωσε ότι, εάν η οικογένεια ξόδευε τον χρόνο και την ενέργειά της προσπαθώντας να υπερασπιστεί την υπόληψή της, διορθώνοντας τις ανακρίβειες και τα ψεύδη, τότε «δεν θα μας είχε απομείνει δύναμη να αναζητούμε την Μαντλίν, να φροντίζουμε τα υπόλοιπα παιδιά μας και να ζούμε τη ζωή μας».

Και εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι γράψουν ρεπορτάζ για την Μαντλίν τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν «επίγνωση» των συνεπειών που έχουν οι πληροφορίες που μεταδίδουν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 3χρονης Μαντλίν είναι μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έχουν γίνει στη σύγχρονη εποχή.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση