HomeΕΛΛΑΔΑΤόσκας: Η ΕΛ.ΑΣ θα απομακρύνει το «ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών»

Τόσκας: Η ΕΛ.ΑΣ θα απομακρύνει το «ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών»

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα Εξάρχεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα συνδράμει τον Δήμο Αθηναίων για την απομάκρυνση του ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών από την πλατεία Εξαρχείων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Περιμένω να πάνε οι γερανοί αυτού του οποίου έχει την ευθύνη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων, κι εμείς θα παράσχουμε την προστασία που χρειάζεται προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το κοντέινερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, επισημαίνοντας πως «δεν έχω καμιά αντίρρηση να δώσουμε την προστασία από πλευράς Αστυνομίας που θα χρειαστεί».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και πρόσθεσε: «Πού είναι τα ναρκωτικά που κυκλοφορούσαν με τρόπο απροκάλυπτο μέσα στα Εξάρχεια; Δεν λέω ότι μηδενίστηκαν τα προβλήματα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σοβαρά, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ακόμη ανεγκέφαλοι και άνθρωποι του υποκόσμου που διακινούν ναρκωτικά. Αλλά το φαινόμενο έχει σημαντικά μειωθεί και όχι από άλλους παράγοντες, και με ευχές και ευλογίες, αλλά με παρεμβάσεις δυναμικές της αστυνομίας».

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε, επίσης, στη μάχη κατά των ναρκωτικών, επισημαίνοντας πως η Αστυνομία πιάνει κάθε μήνα σχεδόν δύο τόνους κάνναβης (εκτός των υπόλοιπων ναρκωτικών). «Δύο τόνοι το μήνα είναι τεράστιες ποσότητες. Προχθές, συνελήφθησαν κάποιοι στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με γύρω στα 250 κιλά, στην περιοχή της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, έχει μειωθεί σημαντικά η διακίνηση ναρκωτικών. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν λέω ότι φτιάξαμε «αγγελικά» πλασμένο κόσμο, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας παρατήρησε ότι μέσα στο 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017, υπήρξε σημαντική μείωση των ληστειών ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση σε αρπαγές τσαντών, κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

«Τα προηγούμενα χρόνια, το 2010-2015, υπήρχε πολύ μεγάλο ποσοστό ληστειών μεγάλης έντασης, περίπου το 70% των ληστειών ήταν σε μεγάλα ποσά, σε μεγάλα καταστήματα, σε τράπεζες και το 30% ήταν τα μικροποσά. Τώρα, έχει αντιστραφεί αυτή η εικόνα. Υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους, στις μικροκλεψιές ή μικροληστείες. Γι’ αυτό κι εμείς προσανατολίζουμε τις προσπάθειές μας σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα «τεράστια βήματα» που έχουν γίνει από την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη «παρά τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους», επισημαίνοντας πως «το κράτος κατ’ αρχάς πρέπει να υπάρχει και να στηρίζει τον πολίτη και σ’ αυτό το θέμα έχουν γίνει αρκετά βήματα το τελευταίο διάστημα».

ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση