HomeΚΡΗΤΗ«Να προστατευτούν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες από φαινόμενα απάτης»

«Να προστατευτούν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες από φαινόμενα απάτης»

Παρέμβαση στη βουλή μετά τα ανάλογα κρούσματα στη γαλλική αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση προς τα Υπουργεία  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εξωτερικών και  Οικονομίας και Ανάπτυξης αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τον Βουλευτή κ. Μ. Τζελέπη ζητούν να προστατευθούν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες από φαινόμενα απάτης, όπως αυτά που παρατηρηθούν στην γαλλική αγορά.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα φαινόμενα απάτης που παρατηρήθηκαν στη γαλλική αγορά σε βάρος ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών ελαιόλαδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και την ανακοίνωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, ολοένα και αυξάνουν οι προσπάθειες εξαπάτησης μικρών και μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων ελαιόλαδου, ενδεχομένως και άλλων προϊόντων από επιτήδειους, οι οποίοι υποκρίνονται τους εκπροσώπους εύρωστων γαλλικών επιχειρήσεων και οι οποίοι στο όνομα αυτών επιχειρούν τη σύναψη συμφωνιών αγοράς ελαιόλαδου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών μέχρι στιγμής έχουν γίνει μία εξαπάτηση και δύο απόπειρες εξαπάτησης που αφορούν αγορά ελαιόλαδου.

Επειδή, η προστασία των ελληνικών εξαγωγών αλλά και των επιχειρήσεων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πολιτεία,

Ερωτάσθε  κ. κ. Υπουργοί

  1. Έχετε λάβει γνώση για τα παραπάνω φαινόμενα απάτης που παρατηρήθηκαν στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ελαιόλαδου;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προστατευτούν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων από παρόμοια φαινόμενα απάτης;»
Διαφήμιση
Διαφήμιση