HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Κουράκης σε συνέδριο για την κλιματική διακυβέρνηση και χρηματοδότηση

Ο Γ. Κουράκης σε συνέδριο για την κλιματική διακυβέρνηση και χρηματοδότηση

Στις Βρυξέλλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συνέδριο που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες παραβρίσκεται ο Γιάννης Κουράκης με ΘΕΜΑ: «Κλιματική Διακυβέρνηση και Χρηματοδότηση- οι Τοπικές Αρχές παίρνουν τα ηνία». Ο κ. Γ. Κουράκης συμμετέχει με την ιδιότητα του Πρέσβη του Συμφώνου των Δημάρχων – αντιπροσωπεύει τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Σε δήλωση του ο Γιάννης Κουράκης αναφέρει: «Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για όλο τον κόσμο .

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής εξέλιξης πρέπει να είναι ολοκληρωμένες καινοτόμες και άμεσα εφαρμόσιμες . Φυσικά η Ε.Ε. παίζει σημαντικό ρόλο με τη πολιτική 20 -20-20.

Δηλαδή – Μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου – Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης

– Αύξηση χρήσης Α.Π.Ε..

Και βεβαίως, οι Τοπικές Αρχές είναι το κλειδί για να εφαρμοσθούν οι πολιτικές και τα μέτρα υπέρ του κλίματος .

Προϋπόθεση ασφαλώς είναι η επαρκής χρηματοδότηση της ΤΑ πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν και αυτό θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των εμπλεκομένων , με τα όργανα της Ε.Ε. και τους Πρέσβεις του Συμφώνου των Δημάρχων για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση