HomeHL-SportsΧανιά Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1

Χανιά Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Κρητικοί κέρδισαν με 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας και βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την επίτευξη του στόχου τους

Καθάρισε… Από τη στιγμή που πήγε στην Κρήτη ο Νίκος Παντελής έλεγε πως η ομάδα του θα έπρεπε να φτάσει στους 33 βαθμούς για να αισθάνεται πως έχει σωθεί και ο ΑΟΧ το κατάφερε αυτό τη Δευτέρα.

Οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν με 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας και στις επτά αγωνιστικές που απομένουν θα πρέπει απλώς να πάρουν ίσως 1-2 βαθμούς ακόμη προκειμένου να σφραγίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους. Τα περισσότερα ματς, πάντως, είναι του χεριού τους και έτσι δύσκολα θα μπουν σε περιπέτειες.

Αντιθέτως, οι Καρδιτσιώτες παραμένουν στην… πίεση. Μετά την τρίτη τους ήττα στη σειρά έμειναν στους 28 βαθμούς και βρίσκονται στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική την Καλλιθέα και με νίκη θα έχουν κάνει κι εκείνοι καθοριστικό βήμα για τη σωτηρία.

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλό το πρώτο ημίχρονο με τα Χανιά να πατούν καλύτερα, όμως, και να δημιουργούν καταστάσεις για να μπει το γκολ. Ο Τσουκάνης ήταν αρκετά ορεξάτος και από τα πόδια του περνούσαν οι περισσότερες φάσεις.

Ο ΑΟΧ είχε δύο καλές στιγμές, οι οποίες ξεκίνησαν από δικές του πάσες, ενώ η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Ο Τσουκάνης σε προσπάθεια για σουτ τροφοδότησε τον Σταματή τελικά και ο τελευταίος από κοντά δεν συγχώρεσε. Έτσι έγινε το 1-0, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου κόντρα στους Καρδιτσιώτες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αρκετά νωθροί.

Στο ημίχρονο φαίνεται ότι είχαμε… γκάζια από τον Μάγγο, ο οποίος κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του. Η Αναγέννηση μπήκε αρκετά καλά και μόλις στο 48′ ισοφάρισε σε 1-1 με πολύ ωραίο σουτ του Κρητικού. Δεν κατάφερε, όμως, να διατηρήσει για αρκετά λεπτά την καλή της εικόνα και το προβάδισμα που είχε πάρει.

Μία στατική φάση ήταν αρκετή για να κάνει ο ΑΟΧ το 2-1, το οποίο έγινε στο 60′ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουκάνη. Το ματς ήρθε και πάλι στα μέτρα των γηπεδούχων και εκείνοι φρόντισαν να το κοντρολάρουν. Στο 68′ είχαν μία καλή στιγμή για το 3-1 με τον Αποστολόπουλο, ο οποίος αστόχησε, αλλά δεν το πλήρωσαν.

Δεν ήταν εύκολο για την Αναγέννηση να δημιουργήσει και στα τελευταία λεπτά απείλησε μόλις δύο φορές με τον Αθανασίου να αντιδρά όπως έπρεπε. Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αντιπαριώτης (Ανατ. Αττικής), βοηθοί του οι Σαμοΐλης (Αθηνών) και Παπαδάκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Κοκκινάκης (Λασιθίου).

Κίτρινες: 87′ Τσουκάνης, 90′ Αφράτης – 37′ Ντιατά

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντελής): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής (80′ λ. τρ. Αφράτης), Μηλιώτης (55′ Ντούμος), Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (74′ Κοζάκης), Σταματής, Βακενβάι, Δρίζης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Τζάνης, Σμίλτος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ, Τσιλούλης, Κρητικός, Μπλέντι, Ντάνκουα (66′ Βουκομάνοβιτς), Ντιατά (55′ Τζέκος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση