HomeHL-9Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Μίνως»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Μίνως»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό του εγχειρήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σημαντικό θέμα για τον πολιτισμό και την προσπάθεια διατήρησης της φυσιογνωμίας του Ηρακλείου που πάσχει, αναμένεται να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για το ζήτημα του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου «Μίνως» που άλλοτε, στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα δέσποζε στην οδό 25ης Αυγούστου. Το ερείπιο σήμερα του κάποτε εντυπωσιακού ξενοδοχείου ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου ως κληροδότημα και μέχρι σήμερα καμία προσπάθεια για την αποκατάστασή του δεν έχει ευοδώσει.

Η νέα προσπάθεια για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου που θα αναδείξει στοιχεία της προπολεμικής εικόνας του Ηρακλείου και μάλιστα στην είσοδο της πόλης, γίνεται από τον ίδιο δήμο και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστάσης θα παρουσιάσει στο σώμα τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει διαγωνισμός για την ανάθεση σχετικής μελέτης προκειμένου το κτίριο του «Μίνωα» να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί στη συνέχεια ως η έδρα πολυχώρου με συγκεκριμένη θεματική για την προώθηση του μοντέλου της κρητικής διατροφής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται τώρα να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σχετικής μελέτης ο προϋπολογισμός της οποίας θα φθάνει 168.295,23 ευρώ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το πρώην ξενοδοχείο «Μίνως» που καταστράφηκε μετά από βομβαρδισμό στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, έχει χαρακτηριστεί μνημείο αρχιτεκτονικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση