HomeΚΟΣΜΟΣΣτις κάλπες οι Γάλλοι του εξωτερικού, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη -Ξεκίνησαν να ψηφίζουν

Στις κάλπες οι Γάλλοι του εξωτερικού, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη -Ξεκίνησαν να ψηφίζουν

Προεδρικές εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ψηφοφόροι στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη και οι Γάλλοι κάτοικοι εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες όπως η Χαβάη, σήμαναν την έναρξη των προεδρικών εκλογών.

Από τα 47 εκατομμύρια εγγεγραμμένων Γάλλων ψηφοφόρων, λιγότεροι από ένα εκατομμύριο που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γαλλική Πολυνησία στον νότιο Ειρηνικό, η Γουαδελούπη, η Γαλλική Γουιάνα και η Μαρτινίκα στην Καραϊβική, κλήθηκαν σήμερα να αποφασίσουν για τον νέο τους Πρόεδρο.

Ο λόγος μάλιστα που ψηφίζουν μία μέρα νωρίτερα από τους κατοίκους της Γαλλίας είναι για να μην επηρεαστούν από τα αποτελέσματα στην ηπειρωτική Γαλλία που αναμένονται αύριο το απόγευμα.

Οι ψηφοφόροι στη μικρό σύμπλεγμα νησίδων Σεν Πιερ και Μικελόν, νότια του καναδικού Νιουφάουντλαντ στον βόρειο Ατλαντικό, ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να ψηφίζουν σήμερα το πρωί.

Ωστόσο, τα ψηφοδέλτια από τη σημερινή διαδικασία στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη θα παραμείνουν σφραγισμένα μέχρι αύριο το απόγευμα αφού κλείσουν και οι κάλπες στη Γαλλία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση