HomeHL-9Το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε ζευγάρι οφειλετών

Το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε ζευγάρι οφειλετών

Ήταν αντιμέτωποι με δύο δάνεια συνολικού ύψους 12.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πέτυχε ζευγάρι από τα Χανιά που βρισκόταν αντιμέτωπο με δύο δάνεια σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, το ζευγάρι των δανειοληπτών ζήτησε τη συνδρομή της ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που είχαν προκαλέσει οι οφειλές του και έτσι, με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων της ένωσης πέτυχαν τη διάσωση της περιουσίας τους.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτησή τους για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και αποφάσισε παράλληλα την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους όπως επίσης τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους. Μέχρι την επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής, όρισε για την εξυπηρέτηση των δανείων μηνιαία καταβολή αντίστοιχη με το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης.

Επίσης, οι δύο δανειολήπτες έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να μην καταβάλλουν τρεις μηνιαίες δόσεις τον χρόνο, οι οποίες αντιστοιχούν στις εορταστικές περιόδους του Πάσχα και των Χριστουγέννων καθώς επίσης τον Αύγουστο που αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα των θερινών διακοπών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση