Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη και ειδικότερα η γενέτειρα του, η Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου από τον αδόκητο θάνατο του 55χρονου υποστράτηγου Γιάννη Τζανιδάκη, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο στρατιωτικό ελικόπτερο, που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του Κρητικού υποστράτηγου δε μπορούν να πιστέψουν πώς ο δικός τους άνθρωπος, με τον οποίο πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα, δε θα βρεθεί ξανά κοντά τους, στον τόπο του, που τόσο πολύ αγαπούσε.

Μάλιστα ο άτυχος υποστράτηγος, μιλώντας με συγγενικά του πρόσωπα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη λίγα 24ωρα πριν το τραγικό γεγονός, τους είχε εκφράσει την επιθυμία ότι θα ήθελε, όταν φύγει από τη ζωή, να ταφεί στον τάφο της οικογένειας, στον τόπο καταγωγής του.

tzanidakis

Η κηδεία του έμπειρου αξιωματικού του στρατού, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Η σορός του θα μεταφερθεί με C-130 στην Κρήτη.

tzanidakis-khdeia

Ο υποστράτηγος (τεθωρακισμένων) ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους 30 και 26 ετών. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

tzanidakis

Μαζί με το Γιάννη Τζανιδάκη τραγικό θάνατο βρήκαν ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Η μοναδική που ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση