HomeCity GuideΟμιλία για τα εκρηκτικά προβλήματα της Ευρώπης, στο Ηράκλειο

Ομιλία για τα εκρηκτικά προβλήματα της Ευρώπης, στο Ηράκλειο

Με ομιλητή τον διεθνούς εμβέλειας στοχαστή Κώστα Δουζίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία εξαιρετικά σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση πραγματοποιεί,  ο ιστότοπος το «Κιβώτιο του Πολιτισμού»,  με θέμα «Το τέλος της Ευρώπης; Ο Τραμπ και οι μεταναστευτικές ροές. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «, με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστα  Δουζίνα, στις 21 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 8:30μ.μ..

Ο Κώστας Δουζίνας , στοχαστής διεθνούς εμβέλειας με  καθολική παιδεία για τον άνθρωπο και τα πολιτικά τεκταινόμενα στον πλανήτη  θα αναλύσει  τα εκρηκτικά προβλήματα της  Ευρώπης  σε μια περίοδο ραγδαίων και απρόβλεπτων μεταβολών. Η ημερομηνία 21 Απριλίου, επέτειος της κατάλυσης της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χούντας, είναι ημέρα μνήμης και κριτικού επαναστοχασμού για την πορεία της χώρας μας και την Δημοκρατία, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Οι Ευρωπαϊκές αξίες» τονίζεται ακόμη «και τα οράματα για μια Ευρώπη των λαών, έχουν ηττηθεί από τις δυνάμεις της αγοράς και της τεχνοκρατίας. Θα προχωρήσουν οι ενοποιητικές διαδικασίες της Ευρώπης στην βάση του αρχικού οράματος;  Τι θα πράξουν οι χώρες της Δύσης με τον αναδυόμενο εθνικισμό και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων;  Όλα φαίνεται  να είναι ανοιχτά σε μια ανατροφοδοτούμενη ρευστότητα. Από την άλλη πλευρά το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, είναι  μείζον πολιτικό πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια. Τι θα πράξουν οι χώρες της Δύσης για ένα θέμα Πολιτικού Ανθρωπισμού που αφορά την υπόσταση της Δημοκρατίας και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων;  Ο απρόβλεπτος πρόεδρος  των ΗΠΑ, Τραμπ, τι θα πράξει για το σύνολο των γεωπολιτικών ζητημάτων, την Δημοκρατία, την Ευρώπη, και το Μεταναστευτικό που αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις; Καίρια ερωτήματα στα οποία ο πολιτικός φιλόσοφος και καθολικός στοχαστής , Κώστας Δουζίνας θα ανιχνεύσει απαντήσεις και θα θέσει νέα ερωτήματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση