HomeΚΟΣΜΟΣΠαραδέχθηκε την ενοχή του ο ύποπτος για την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Παραδέχθηκε την ενοχή του ο ύποπτος για την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ συνελήφθη χθες στα περίχωρα της Μόσχας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο άνδρας που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στις 3 Απριλίου στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση αλλά έμμεσα.

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ, ο οποίος κατάγεται από την Κιργιζία, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας ότι συμμετείχε στην επίθεση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Συμμετοχή μου υπάρχει, αλλά όχι άμεση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συμβάλλω στην πράξη αυτή».

Προσέθεσε μάλιστα ότι είναι σύμφωνος με τη σύλληψη του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, στο δικαστήριο δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές άλλων και δεν καταλάβαινε το νόημα τους.

Ο ανακριτής ωστόσο από την πλευρά του ισχυρίσθηκε ότι οι αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ συμμετείχε στην τρομοκρατική ενέργεια, λαμβανόμενης υπόψη της αρχικής του κατάθεσης. Πρότεινε δε την προσωρινή του κράτηση για διάστημα ενός μηνός και 16 ημερών, έως τις 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αρμέν Ζαντογάν, είχε δηλώσει ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ, που συνελήφθη χθες από άνδρες της FSB, «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κομμερσάντ», τον φερόμενο ως διοργανωτή της τρομοκρατικής επίθεσης Αμπρόρ Αζίμοφ, τον εντόπισαν μέσω των επαφών του κινητού τηλεφώνου του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, από τη Κιργιζία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο Αζίμοφ, ο οποίος αναζητείτο εδώ και μερικές μέρες, αγόρασε δύο κινητά και κάρτες sim. Ενεργοποιώντας μία από τις κάρτες αποκάλυψε προφανώς την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν στα περίχωρα της Μόσχας, όπου τον εντόπισαν οι άνδρες της FSB.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση