HomeΕΛΛΑΔΑΒαγονάκι του «Μουτζούρη» βγήκε από τις ράγες

Βαγονάκι του «Μουτζούρη» βγήκε από τις ράγες

Ενώ εκτελούσε τη διαδρομή Λεχώνια-Μηλιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βγήκε από τις ράγες το τρίτο από τα τέσσερα βαγόνια του υπεραιωνόβιου «Μουτζούρη», του μοναδικού, παγκοσμίως, τρένου του Πηλίου, ενώ εκτελούσε την Δευτέρα του Πάσχα τη διαδρομή Λεχώνια-Μηλιές.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στη στάση της Άνω Γατζέας και ενώ το τρενάκι εκινείτο με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε τα 20 χλμ την ώρα.

Ο «Μουτζούρης», λόγω του Πάσχα, ήταν γεμάτος με επιβάτες και επειδή έβρεχε, προφανώς από κάποια αστοχία, οι πίσω τροχοί του τρίτου βαγονιού βγήκαν από τις στενές ράγες των 60cm.

Το γεγονός φόβισε τους επιβάτες, αλλά το τρενάκι συνέχισε την πορεία του μέχρι την Άνω Γατζέα όπου αποβίβασε όσους το επιθυμούσαν.

Οι ταξιδιώτες επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία και επέστρεψαν στα Λεχώνια, ενώ ο «Μουτζούρης» συνέχισε την πορεία του μέχρι τις Μηλιές, όπου είναι ο τερματικός σταθμός.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο ΟΣΕ διερευνά την αιτία του εκτροχιασμού του τρίτου βαγονιού, αλλά επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για τους επισκέπτες που επέβαιναν, αφού η ταχύτητα δεν ξεπερνά ποτέ τα 20 χλμ την ώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση