HomeΕΛΛΑΔΑΑυξημένη η κίνηση στα εθνικά δίκτυα, με άστατο καιρό η επιστροφή

Αυξημένη η κίνηση στα εθνικά δίκτυα, με άστατο καιρό η επιστροφή

Ταλαιπωρία των εκδρομέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, ενώ ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στην Ιόνια Οδό.

Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πατρών – Κορίνθου και Πατρών – Πύργου.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Ιόνια Οδό κοντά στην Ρίζα Ναυπακτίας και λίγο πριν από το Αντίρριο.

Στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, καταγράφεται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μικρή ανάσχεση της κυκλοφορίας κοντά στην διασταύρωση με την εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα, αλλά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται ομαλά.

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων οι οποίοι είχαν φύγει εκτός της πόλης, λόγω των εορτών του Πάσχα. Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα είναι υποτονική, ενώ στον αντίποδα, αυξημένη καταγράφεται από την Κατερίνη.

Στα διόδια των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, άνοιξαν ήδη δύο φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Χθες, πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Παράλληλα, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα διεξάγεται υπό άστατες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, έντονη χαλαζόπτωση πλήττει το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Η Τροχαία Ιωαννίνων συνιστάται στους οδηγούς και τους εκδρομείς που επέλεξαν για τις μέρες του Πάσχα την Ήπειρο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους.

Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τη νύχτα της Κυριακής της Ανάστασης προς Δευτέρα, και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο. Σε πολλά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου, το Πέραμα και την Ελεούσα, το χαλάζι «το έστρωσε» ενώ σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Μέτρα της Τροχαίας

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και μέχρι τις 22:00 για τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας ως εξής:

Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Την Τρίτη του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις για τα φορτηγά ως εξής:

Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Επιστροφή με άστατο καιρό

Οι εκδρομείς, πάντως, επιστρέφουν με άστατο καιρό. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Αρχικά η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Παράλληλα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα πιθανόν να επιδεινωθεί ο καιρός σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και βορειοδυτική Πελοπόννησο.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση