HomeΚΟΣΜΟΣΔημοψήφισμα στην Τουρκία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο

Στις κάλπες οι Τούρκοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής, για το δημοψήφισμα που αφορά τη συνταγματική μεταρρύθμιση και το αποτέλεσμά του θα κρίνει αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα συγκεντρώσει μεγαλύτερες εξουσίες στα χέρια του.

Οι δημοσκοπήσεις έδιναν μικρό προβάδισμα στο «Ναι» και αν επαληθευθούν, η Τουρκία θα μετατραπεί από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε προεδρική, με τον Ερντογάν να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2029 και να έχει το δικαίωμα πλέον να ορίζει απευθείας υπουργούς και υψηλόβαθμους δικαστικούς μεταξύ άλλων. Επίσης, το αποτέλεσμα αναμένεται να επηρεάσει και τις τεταμένες σχέσεις της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δύο νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών

Ενα αιματηρό περιστατικό συνέβη σε εκλογικό κέντρο στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε, σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολιτική διαφωνία ανάμεσα σε δύο οικογένειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους γιους του επικεφαλής του χωριού φέρεται να άνοιξε πυρ και συνελήφθη, μαζί με τον αδελφό του.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση