HomeHL-WorldΕυρωκοινοβούλιο: Η Λεπέν θα κληθεί σε ακρόαση για την άρση της ασυλίας της

Ευρωκοινοβούλιο: Η Λεπέν θα κληθεί σε ακρόαση για την άρση της ασυλίας της

Πριν από τον δεύτερο κύκλο των προεδρικών εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μαρίν Λε Πεν προεδρική υποψήφια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, είναι ενδεχόμενο να κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την άρση της ασυλίας της κι αναφορικά με την υπόθεση της κατάχρησης χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδια.

Η κλήτευση αυτή, της Λε Πεν είναι πιθανόν να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με την Λάουρα Φεράρα που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Γάλλοι δικαστές έχουν ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας της ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, η οποία είναι και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την υπόθεση της εσφαλμένης χρήσης χρηματικών ποσών από την ΕΕ, για την πληρωμή προσωπικού του κόμματος της.

«Η Επιτροπή Νομικών Ζητημάτων έχει συμφωνήσει ότι η Λε Πεν θα κληθεί σε ακρόαση κατά την πρώτη διαθέσιμη ημέρα, τον Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φεράρα στο Reuters.

Η ίδια, δήλωσε ότι η ακρόαση αυτή, μπορεί να γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, στον οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα συμμετέχει η Λε Πεν, που απορρίπτει ως πολιτική παρέμβαση τις νομικές διαδικασίες εναντίον της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση