Στους Ιερούς Ναούς του Ηρακλείου συνέρρευσαν οι πιστοί για τα Εγκώμια και την περιφορά του Επιταφίου βιώνοντας με κατάνυξη την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ρίγη συγκίνησης διακατέχουν τα εκκλησιάσματα στους ναούς της πόλης απ’ άκρη σ’ άκρη με την υμνολογία της Μεγάλης Παρασκευής τη σχετική με την ταφή του Κυρίου από τους Ιωσήφ και Νικόδημο και την κάθοδο της ψυχής Του στα σκοτεινά βασίλεια του Άδη.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας χορωδίες νεαρών συνήθως γυναικών έψαλαν σε τρεις στάσεις τα Εγκώμια, τα πολύ αγαπητά  στο λαό μικρά τροπάρια, αγνώστου ποιητή, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της πόλης για το προσκύνημα των Ηρακλειωτών, κατ’ έθιμο εδώ και ολόκληρες δεκαετίες στους μεγάλους ναούς.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και τα έθιμα της Κρήτης προσελκύουν το ενδιαφέρον και των τουριστών, καθώς φέτος η τουριστική κίνηση με την συγκυρία του κοινού εορτασμού του Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Την περιφορά του Επιτάφιου ευνόησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, ενώ όλοι προετοιμάζονται για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τον εορτασμό του Πάσχα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση