HomeHL-9Πήραν … φωτιά οι ψησταριές στο Ηράκλειο!

Πήραν … φωτιά οι ψησταριές στο Ηράκλειο!

Τιμούν και φέτος το έθιμο σε κάθε γωνιά της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει θεσμός. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την περιφορά του Επιταφίου οι Ηρακλειώτες κάνουν τα .. προεόρτια της Ανάστασης στα ουζερί και τις ταβέρνες της πόλης. Με τη βοήθεια του καλού καιρού, μικροί και μεγάλοι συνέρρευσαν κι απόψε στο κέντρο για το προσκύνημα του Επιταφίου στους μεγάλους Ναούς του κέντρου, την παρακολούθηση της περιφοράς και το τρισάγιο στα σταυροδρόμια, ειδικά στον λεγόμενο «σταυρό» της πόλης.

Οι προετοιμασίες, όπως είθισται κάθε χρόνο, ξεκινούν από νωρίς το πρωί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να απολαύσουν τα θαλασσινά τους ήδη από το μεσημέρι. Γι’ αυτό οι ψησταριές πήραν σήμερα στην κυριολεξία … φωτιά όχι μόνο στις ταβέρνες, τα ρακάδικα και τα ουζερί, αλλά επίσης στα μπαλκόνια και τις ταράτσες των νοικοκυριών.

Ενδεικτικό της δημοφιλίας του εθίμου είναι το γεγονός πως απόψε  γίνεται το αδιαχώρητο με τους καταστηματάρχες της εστίασης να δηλώνουν ότι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής είναι η μοναδική μέρα του χρόνου που ο τζίρος τους υπερτριπλασιάζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση