Με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, λίγο μετά τις 11 το πρωί, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή ο 54χρονος και ο 21χρονος γιος του για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων και στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη.

anakritis-foniko-anogeia3

Την ίδια ώρα τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά τόσο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου όσο και στο Δικαστικό Μέγαρο είναι δρακόντεια υπό το φόβο επεισοδίων.

anakritis-foniko-anogeia-4 anakritis-foniko-anogeia2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου βρίσκονται και συγγενείς του θύματος οι οποίοι απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι δύο άντρες μετά την παράδοσή τους στις αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος και ο 21χρονος δεν παραδόθηκαν σε αστυνομικό τμήμα αλλά έκλεισαν «ραντεβού» με τους αστυνομικούς σε δρόμο των Σισών – που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηρακλείου Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δικηγόροι των φερόμενων ως δραστών είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους λέγοντας πως χρειάζονται «λεπτοί χειρισμοί στην συγκεκριμένη υπόθεση» ενώ την ίδια ώρα καλούν την κοινωνία των Ανωγείων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση