HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε δωρεάν πλυντήριο για τους άστεγους

Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε δωρεάν πλυντήριο για τους άστεγους

Σε κεντρικό σημείο της Ρώμης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πολυσύχναστη συνοικία Τραστεβέρε της Ρώμης άνοιξε την Δευτέρα ένα δωρεάν πλυντήριο για τους φτωχούς και τους άστεγους, μετά από απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου. Όσοι ανήκουν σε αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να πλένουν τα ρούχα και τα σκεπάσματά τους χρησιμοποιώντας τα έξι πλυντήρια και τα έξι στεγνωτήρια, τα οποία παραχώρησε δωρεάν εταιρεία ηλεκτρικών ειδών ενώ τα απορρυπαντικά είναι, επίσης, δωρεά μεγάλης εταιρείας ειδών καθαρισμού.

Αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς πρωτοβουλιών του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ώστε να κάνει καλύτερη την ζωή των αστέγων. Το 2015 ο Πάπας είχε φροντίσει να τοποθετηθούν ντους δίπλα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ζουν πολλοί άστεγοι ενώ τους μοίρασε υπνόσακους και προχώρησε σε ενέργειες για να έχουν ιατρική περίθαλψη και δωρεάν κούρεμα.

Το πλυντήριο στην συνοικία Τραστεβέρε θα διοικείται από εθελοντές και τους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν στον ίδιο χώρο και άλλες δωρεάν υπηρεσίες για τους άστεγους. Ο αρχιεπίσκοπος Konrad Krajewski, επικεφαλής για τις φιλανθρωπίες στο Βατικανό, δήλωσε: «Αυτή είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρεται στους φτωχότερους ανθρώπους, ειδικότερα, στους άστεγους, που μπορούν να πλένουν, να στεγνώνουν και να σιδερώνουν τα ρούχα και τις κουβέρτες τους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση