HomeΕΛΛΑΔΑΜέτρα στις εκκλησίες Κοπτών στην Αθήνα μετά τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

Μέτρα στις εκκλησίες Κοπτών στην Αθήνα μετά τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

Σε επιφυλακή οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα ασφαλείας στις τρεις επίσημες εκκλησίες των Κοπτών που βρίσκονται στην Αθήνα έχουν λάβει ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα οι ελληνικές Aρχές.

Tα εν λόγω μέτρα έρχονται στον απόηχο των επιθέσεων με τους 45 νεκρούς που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο.

Οι τρεις εκκλησίες των Κοπτών βρίσκονται σε Πολύγωνο, Μενίδι και Κυψέλη και συγκεντρώνουν το σύνολο των πιστών που ζουν στην Αττική, ενώ η προσέλευση σε αυτές τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αυξημένη.

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν έπειτα από τις επιθέσεις στην Αίγυπτο, αυτά αποτέλεσαν θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην επίσκεψη του πρώτου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο κ. Τόσκας συναντήθηκε και συζήτησε το ζήτημα και με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Γιώργο Γιάννινα και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών Αθανάσιο Κοκκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο που συνδέεται με το μουσολμανικό στοιχείο στην Αττική και να επιτηρηθούν οι λατρευτικοί χώροι αλλά τα άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτοι για θρησκευτικό φανατισμό και διασυνδέσεις τέτοιου είδους.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένους θύλακες εξτρεμιστών μουσουλμάνων, αλλά υπάρχει μονάχα φόβος περί δράσης κάποιου «μοναχικού λύκου».

Την ίδια στιγμή και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά τους σημειώνουν ότι τα μέτρα στις εκκλησίες των Κοπτών δεν λαμβάνονται επειδή υπάρχει κάποια πληροφορία που τους θέτει σε συναγερμό, αλλά απλά η πιθανότητα «μιμητισμού» μετά τα τελευταία γεγονότα είναι αυτή που τους θέτει σε εγρήγορση.

«Η χρονική συγκυρία των εορτών του Πάσχα, σε συνδυασμό με όσα θλιβερά συνέβησαν στην Αίγυπτο, πρέπει να μας θέσουν σε επιφυλακή και αυξημένη προσοχή», αναφέρουν συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη τω τριών εκκλησιών των Κοπτών περιλαμβάνει εποχούμενες περιπολίες με περιπολικά τόσο της Άμεσης Δράσης όσο και των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, περιπολίες από μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., και «κρυφοί αστυνομικοί».

Τέλος, οι αρχές έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους υπεύθυνους των εκκλησιών προκειμένου να τους ενημερώνουν για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση