Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο 54χρονος άνδρες που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη στα Ανώγεια, στη διάρκεια αιματηρού επεισοδίου για κτηματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Ο 54χρονος, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές τα ξημερώματα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. Πιθανότατα θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Μεγάλη Παρασκευή.

Η διαδικασία της παράδοσης του στις αρχές, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί από τον δικηγόρο του ολοκληρώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, ο 54χρονος μετά από συνεννόηση του συνηγόρου του και των αρχών υπέδειξε το σημείο όπου θα βρισκόταν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως και έγινε. Τα ξημερώματα ο φερόμενος ως ο δράστης του φονικού παραδόθηκε στο δρόμο των Σισών, στα σύνορα των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και στη συνέχεια, με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης για τα περαιτέρω.

foniko-anogeia-paradosh6

Τον 54χρονο συνόδευαν ομάδα συγγενών του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο 23χρονος γιος του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος επίσης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν όντως υπήρχε η φυσική του παρουσία τη στιγμή του φονικού.

Υπενθυμίζεται πως η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, ενώ ο 54χρονος ο οποίος διά του δικηγόρου του ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας είχε εξαφανιστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι νωρίτερα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται συγγενείς του παραδοθέντος. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον φόβο της αντεκδίκησης είναι δρακόντεια. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 54χρονος οδηγήθηκε στο εσωτερικό των Δικαστηρίων του Ρεθύμνου από την πίσω πόρτα προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο.

foniko-anogeia-paradosh-5

Ο φερόμενος ως δράστης και θείος του θύματος, το διάστημα των ημερών αυτών που μεσολάβησαν της παράδοσής του προετοίμαζε με το δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του, και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και άρα την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση