HomeΚΡΗΤΗ«Να μειωθούν δραστικά οι υπερβολικές χρεώσεις στην ΔΕΗ».

«Να μειωθούν δραστικά οι υπερβολικές χρεώσεις στην ΔΕΗ».

Ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να μειωθούν δραστικά οι υπερβολικές χρεώσεις στην ΔΕΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ ενώ εκδηλώνονται και έντονες διαμαρτυρίες, για τους λογαριασμούς που είναι  ιδιαίτερα αυξημένοι.

Συγκεκριμένα, οι απλήρωτοι λογ/σμοί ανέρχονται  στους 2.064.000, με μόλις 480.000 από αυτούς να έχουν υπαχθεί στους διακανονισμούς των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιπρόσθετα το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών παραμένει στο επίπεδο των 2,2 δις Ευρώ, με το ρυθμό μείωσης τους να είναι απογοητευτικός.

Επειδή το αγαθό της ενέργειας είναι βασικό και η πρόσβαση σ’ αυτό είναι δικαίωμα και επειδή οι καταναλωτές ήδη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πάγια έξοδά τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι επιπλέον χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, ώστε να δύνανται οι καταναλωτές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους;

2)Προτίθεστε να εισηγηθείτε ευνοϊκότερους όρους ρύθμισης  για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να μπορούν όλοι οι καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση