HomeΚΡΗΤΗΣωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Εταιρία κατέβαλε τα δεδουλευμένα σε υπάλληλο της

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Εταιρία κατέβαλε τα δεδουλευμένα σε υπάλληλο της

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 5/4 η εργοδοσία της εν λόγω εταιρείας κατέβαλε στο συνάδελφο τα δεδουλευμένα που του όφειλε πριν προχωρήσουμε στην διενέργεια της εργατικής διαφοράς στην επιθεώρηση εργασίας.

Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να νικούν!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει κάθε συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση των εργαζομένων και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Βασική στόχευση μας αποτελεί η διάλυση του απαράδεκτου καθεστώτος των υποτιθέμενων «ελευθεροεπαγγελματιών συνεργατών» -εργαζομένων με μπλοκάκι- που απαλλάσσει την εργοδοσία από τις υποχρεώσεις τις και στερεί από τους συναδέλφους κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα.

Ενώ ο συνάδελφος μηχανικός δούλευε με εξαρτημένη σχέση εργασίας, η εργοδοσία δεν είχε υπογράψει σύμβασης και τον είχε εξαναγκάσει να κόψει μπλοκάκι, εργασιακό καθεστώς παρόμοιο με αυτό που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο. Η δικαίωση του σηματοδοτεί νίκη για όλους μας: απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι και πρέπει και μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία. Απέδειξε ότι ο δρόμος των συλλογικών διεκδικήσεων είναι αυτός που πάντα οδηγούσε και συνεχίζει να οδηγεί σε νίκες τους εργαζομένους ειδικά σε μια περίοδο που μεθοδεύεται η νομιμοποίηση του καθεστώτος της εργασίας με μπλοκάκι μέσω των κυβερνητικών ρυθμίσεων και η εργοδοσία αναζητά τρόπους περαιτέρω επιβάρυνσης των εργαζομένων, αρνούμενη να καλύψει το εργοδοτικό της κόστος (μειώσεις ή παρακρατήσεις μισθών, επιβολή νέων δυσμενέστερων συμβάσεων ή αδήλωτη εργασία).

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στον τεχνικό κλάδο να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να ενταχθούν στα σωματεία τους. Με τη συναδελφική αλληλεγγύη, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση