HomeHL-9Ένα “κρυφό σχολειό” στον Άγιο Γεώργιο Ανωγείων

Ένα “κρυφό σχολειό” στον Άγιο Γεώργιο Ανωγείων

Με τον παπά-Ανδρέα και μικρούς μαθητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ξεχωριστό, συγκινητικό και ανατρεπτικό “Κρυφό σχολειό”, έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, με τον ιερωμένο π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη να υποδέχεται στον “καπετάνιο” του τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου Ανωγείων!

Παιδικές φωνές, εποικοδομητικές απορίες και ερωτήσεις των μικρών παιδιών, γίνονταν παράλληλα με μια μικρή κατήχηση του π.Ανδρέα για την ιστορία 300 χρόνων της εκκλησίας μας, καθώς και την τεράστια ιστορία των Ανωγείων και τα τρία Ολοκαυτώματα τους, απόρροια της συμμετοχής τους διαχρονικά σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, καθώς και για τους ήρωες του ’21 που κοσμούν εδώ και ένα χρόνια με τις αγιογραφίες τους την εκκλησία, με ιδιαίτερη αναφορά στον σπουδαίο Δασκαλογιάννη..

anogia1

Παράλληλα και στα ενδιάμεσα, τα παιδιά με καμάρι τραγούδησαν τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου, το “Φεγγαράκι μου λαμπρό”, για να ολοκληρώσουν όρθια στο τέλος αυτή την υπέροχη συνάντηση με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το anogi.gr, το “Κρυφό σχολειό ” του Αι Γιώργη έγινε μετά από πρόταση που είχε ο π.Ανδρέας να πάει μια μέρα στον χώρο του νηπιαγωγείου και να συνομιλήσει με τα παιδιά για την ιστορία μας. Ο ίδιος τους αντιπρότεινε να έρθουν όλοι μαζί, δασκάλες και μαθητές στην εκκλησία και ενόψει και του Πάσχα οι μικροί Ανωγειανοί να μάθουν πράγματα που θα πρέπει να τα κάνουν περήφανα για την Ανωγειανή καταγωγή τους, υπό το βλέμμα των Αγίων της εκκλησίας αλλά και των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Τόσο οι δασκάλες, όσο και τα παιδιά αλλά και ο ίδιος ο π.Ανδρέας έμειναν ενθουσιασμένοι αλλά και γοητευμένοι από αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση, που αναμένεται να έχει και αρκετές συνέχειες στο μέλλον καθώς όλες οι πλευρές το επιθυμούν.

Παρακολουθήστε παρακάτω στο υπέροχο βίντεο της Αγγέλας Σκουλά την ξεχωριστή αυτή συνάντηση και κατήχηση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.Να αναφέρουμε ότι οι δασκάλες που ήταν μαζί με τα παιδιά στην εκκλησία ήταν η Μαρία Μπαλαδάκη, η Μαρία Πασπαράκη, η Πηνελόπη Βουτσινά και Αντιγόνη Τσιάμπαλη, τέσσερις πραγματικά άξιες γυναίκες που τιμούν το λειτούργημα τους και κοσμούν το νηπιαγωγείο Ανωγείων με την παρουσία τους.

https://www.youtube.com/watch?v=8iutz9_ztOU

Διαφήμιση
Διαφήμιση