HomeΕΛΛΑΔΑΣύλληψη δύο ατόμων για μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας

Σύλληψη δύο ατόμων για μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας

Στη Φθιώτιδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των στελεχών της ασφάλειας του λιμεναρχείου Χαλκίδας, έπεσαν δύο άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, που πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν για τη διενέργεια παράνομης αλιείας. Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, στην περιοχή των ιχθυοτροφείων «ΣΕΛΟΝΤΑ» στη Λάρυμνας Φθιώτιδας μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της ασφάλειας του λιμενικού και κλιμακίου των ειδικών αποστολών σε όχημα που ρυμουλκούσε φουσκωτό σκάφος, βρέθηκε ποσότητα δυναμίτιδας βάρους 9,7 κιλών, ποπυροκροτητές και φυτίλια. Συνελήφθη ο 43χρονος οδηγός του οχήματος και ο 37χρονος συνοδηγός.

Λίγη ώρα αργότερα στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε αγροτικό όχημα, με ρυμουλκούμενο τρέιλερ που έφερε φουσκωτό ταχύπλοο με επιβαίνοντες, το οποίο στη θέα των στελεχών του λιμενικού ανέπτυξε ταχύτητα.

Οι δύο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα, ενώ ο οδηγός κατά την διαφυγή του πέταξε μία νάυλον σακούλα που περιείχε δύο τεμάχια δυναμίτιδας σφαιρικής μορφής, συνολικού βάρους 4,9 κιλών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένα στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

Τα οχήματα και η ποσότητα των εκρηκτικών υλών κατασχέθηκε ενώ οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδια εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση