HomeHL-GreeceΠαυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Να ληφθούν υπόψη οι θυσίες της Ελλάδας

Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Να ληφθούν υπόψη οι θυσίες της Ελλάδας

Η χώρα «θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ευρωζώνη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη της ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Αυτό η Ελλάδα το πράττει με μεγάλες θυσίες του λαού της. Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες της Ελλάδας θα ληφθούν υπόψη.

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί βέβαια και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τις αποφάσεις του σημερινού Eurogroup. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας και την Γερμανία για μια ισχυρή Ευρώπη, διαψεύδοντας εκείνους που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να φθάσει στον τελικό της σκοπό.

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε την ομοσπονδιακή Ευρώπη κάτι που οφείλει να πράξει ως χρέος απέναντι στους λαούς της και διεθνώς», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας σημείωσε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια όχι συνήθη κρίση που μετά από λίγους μήνες ή χρόνια θα ξεπεραστεί. Μετά το Brexit η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγαλύτερη πρόκληση, και μπορεί αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο να μην είναι και τόσο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε την Ευρώπη και οι 27 πρέπει να είμαστε συσπειρωμένη και ενωμένοι».

«Δεν αρκούν πλέον οι μικροσυνεννόησεις μεταξύ μας. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις που μέχρι τώρα οι λαοί μας δεν άκουσαν από εμάς», τόνισε ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Υπάρχουν ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να διαβουλευθούν και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο μεταναστευτικό, στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση