HomeΕΛΛΑΔΑΠρογράμματα E-Learning του Πανεπιστημίου Πατρών

Προγράμματα E-Learning του Πανεπιστημίου Πατρών

Το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, όντας ένα από τα πρωτοπόρα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας στην υιοθέτηση και εφαρμογή καινοτόμων δράσεων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της μάθησης, ξεκίνησε από το 2013 να προσφέρει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία απευθύνονται τόσο σε πτυχιούχους, όσο και σε αποφοίτους Λυκείου.

Τα προγράμματα υλοποιούνται μέσω του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΚ ΠΠ) και έχουν ως βασικούς άξονές τους την προώθηση της Αριστείας, της Καινοτομίας και της Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης σε θεματικές αιχμής, ώστε οι επιμορφούμενοι να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και θα τους προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Το ΚΕΚ ΠΠ δίνει προτεραιότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) και τη μεικτή μάθηση (blended learning) για την επίτευξη αποτελεσματικής κατάρτισης, ενώ παράλληλα διοργανώνει τακτικά δράσεις ανοικτής εκπαίδευσης, στις οποίες η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η υλοποίηση των επιμορφωτικών μαθημάτων και προγραμμάτων γίνεται από επώνυμους και διεθνώς αναγνωρισμένους διδάσκοντες και ερευνητές Πανεπιστημίων και από καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες.

Τα προγράμματα μεικτής μάθησης του ΚΕΚ ΠΠ συνδυάζουν δύο ή περισσότερα από τα παρακάτω είδη μάθησης:

Διδασκαλία σε τάξη

Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση (ευέλικτη μελέτη, εκπόνηση εργασιών)

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση (μάθημα με καθηγητή σε εικονική τάξη)

Κοινωνική Μάθηση

Το ΚΕΚ σχεδιάζει και υλοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα προγράμματα κατάρτισης σε καινοτόμες και υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας θεματικές.

Α. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Κατάρτιση Εκπαιδευτικών σε Θέματα Εκπαίδευσης Προσφύγων

Επαγγελματική Κατάρτιση Εκπαιδευτών Μεικτής Μάθησης και Τηλεκπαίδευσης

Β. Επαγγελματική Κατάρτιση & Πιστοποίηση

Ναυτιλιακές Σπουδές (11 Προγράμματα)

Επαγγελματικά Αγγλικά

Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής

Με την ολοκλήρωση του κάθε Προγράμματος, χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιπλέον, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης της Δια Βίου Μάθησης, απονέμει εκτός από το «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» επίσης και το «Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού», στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά, μεταξύ άλλων, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία συμμετείχε ο/η επιμορφούμενος/η, οι θεματικές και οι ώρες επιμόρφωσης που ολοκλήρωσε.

Πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Πατρών στην ιστοσελίδα http://kek.upatras.gr και στo τηλέφωνo 2610 996639.

Διαφήμιση
Διαφήμιση