HomeΕΛΛΑΔΑΈρχονται οικονομικοί ράμπο στα στρατόπεδα

Έρχονται οικονομικοί ράμπο στα στρατόπεδα

Μέχρι τα 58 έτη θα μπορούν να μένουν στο στρατό όσοι το επιθυμούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η οικειοθελής παραμονή στρατιωτικών μέχρι τα 58 χρόνια, ρυθμίσεις γύρω από το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η δημιουργία Σώματος «αδιαφθόρων» είναι ορισμένα από τα θέματα που «αγγίζει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας, το οποίο δόθηκε προς διαβούλευση.

Ειδικότερα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, καθορίζεται η δυνατότητα οικειοθελούς παραμονής στην ενεργό υπηρεσία και εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ) αξιωματικών βαθμού έως συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ε.Δ., για τους οποίους ανακύπτουν λόγοι υποχρεωτικής εξόδου από τις τάξεις των Ε.Δ. (πλην των αποστρατευόμενων για λόγους υγείας), έχοντας συμπληρώσει 35ετή συντάξιμη υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους. Κατά τους συντάκτες του νομοσχεδίου, κάτι τέτοιο διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των Ε.Δ. και τη δυνατότητα αξιοποίησης ικανών και έμπειρων αξιωματικών.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία Σώματος «αδιαφθόρων» (Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών Εσωτερικών Ελεγκτών-ΣΟΕΕΕΛ), το οποίο θα υπάγεται στον υπουργό Αμυνας μέσω του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ. Για τη συγκρότηση και τη στελέχωσή του, καταργούνται όλες οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου, καθώς και των τριών κλάδων των Ε.Δ. Επίσης, καταργείται η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση