HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον μαχητικό Πανιώνιο, ωστόσο πέτυχε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από την κατάκτηση του «τριπόντου».

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι», με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκους Μπεργκ στο 74ο λεπτό (σ.σ.: περισσότερο το κερδίζει ο Λέτο, ξεγελώντας τον διαιτητή), επιβλήθηκαν με 1-0 των κυανέρυθρών στη Λεωφόρο, για την εμβόλιμη 27η αγωνιστική της Super League, καταφέρνοντας έτσι να πιάσουν τον «ιστορικό» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά προβλέψιμοι στον τρόπο που αναπτύσσονταν (κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον Κουλιμπαλί), δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, ούτε ήταν πιεστικοί στην πρώτη μπάλα όπως έκαναν στα προηγούμενα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μη βγάλουν φάσεις στην περιοχή του Γιαννιώτη.

Η μοναδική κλασική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε για το «τριφύλλι» στο 17΄, με τον αρκετά δραστήριο Βιγιαφάνιες να πλασάρει άψογα και να στλένει τη μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού.

Μια-δύο… ψιλοπροϋποθέσεις για τους γηπεδούχους στη συνέχεια (με Μπεργκ και Βιγιαφάνιες), άλλες τόσες για τους νεοσμυρνιώτες και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς τέρματα. Από το 25΄ και μετά, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ενέργεια κι έριξαν το ρυθμό τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως η ομάδα του Μιλόγεβιτς, η οποία πιο εύκολα απ΄ ότι αναμενόταν κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Ο Πανιώνιος δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει το αγωνιστικό του στιλ στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που θα περίμενε κανείς ότι θα έμπαιναν πιο δυνατά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δε συνέβη αυτό, οι παίκτες του Ουζουνίδη έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη που έκαναν στη μεσαία γραμμή, συνέχισαν να είναι υποτονικοί και χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και στο 58΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με το σουτ του Μασούντ από το ημικύκλιο της περιοχής να καταλήγει στα χέρια του Βλαχοδήμου.

Παρά το κακό του πρόσωπο ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευλαιρία με τον Μπεργκ στο 62΄, στην απόπειρα του Σουηδού να πλασάρει και τον Γιαννιώτη να δείχνει την κλάση του.

Ένα λάθος έκαναν οι φιλοξενούμενοι στην άμυνά τους και το πλήρωσαν. Στο 74΄ ο Τασουλής ανέτρεψε τον Λέτο στην περιοχή, ενώ ο Αργεντινός βρισκόταν πολύ πλάγια και ίσως να έβγαινε έξω από αυτή, ο Γκράνας υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεργκ (1-0).

Πάντως βλέποντας το τηλεοπτικό ριπλέι το πόδι του Λέτο είναι αυτό που βρίσκει αυτό του Τασουλή και ίσως να ξεγελάστηκε ο Γκράνας.

Γκολ:
74′ πεν. Μπεργκ (ΠΑΟ)

Κίτρινες: Εμποκού, Ρέις, Μολέδο – Μασούντ, Σιώπης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Λουντ (46΄ Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65΄ Λέτο), Κλωναρίδης (75΄ Π.Βλαχοδήμος), Μπεργκ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):
Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (87΄ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65΄ Λάμπρου).

Διαφήμιση
Διαφήμιση