HomeΕΛΛΑΔΑΚρέτσου για Τέμπη: Είμαι υπερήφανη που εγκαινιάζουμε μαζί αυτό το θαυμάσιο έργο

Κρέτσου για Τέμπη: Είμαι υπερήφανη που εγκαινιάζουμε μαζί αυτό το θαυμάσιο έργο

Στα εγκαίνια του έργου η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερήφανη δήλωσε για τα εγκαίνια του έργου της σήραγγας των Τεμπών, σήμερα, η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου τόνισε πως «η διάνοιξη αυτών των σηράγγων ήταν κάτι που φαινόταν αδύνατον, το οποίο έγινε δυνατόν. Πρόκειται για έναν Ηράκλειο Άθλο, τον οποίο τον πετύχατε χάρη στην χρηματοδότηση της Ε.Ε. Το ταξίδι ανάμεσα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ασφαλές και γρηγορότερο και έτσι θα ωφελήσει και την περιφέρεια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα». «Οι δύο πόλεις έρχονται πιο κοντά και πιο κοντά στην Ευρώπη. Ενώνουμε τον βορρά με τον νότο γιατί παρέχουμε νέες οικονομικές ευκαιρίες, καλύτερη συνδεσιμότητα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και με τα άλλα-κράτη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαία επίτροπος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν ήταν πάρα πολλές, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους και όμως χάρη σε όσους κατασκεύασαν το έργο μπορέσαμε και πετύχαμε, γι αυτό δικαιούμαστε να νιώθουμε υπερήφανοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι». «Είμαι και εγώ περήφανη που η Ελλάδα μπορεί να δείξει σε άλλες χώρες τα αποτελέσματα από την πολιτική συνοχής. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα πάμπολλες φορές, γιατί πιστεύω πως πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη», συμπλήρωσε.

Επίσης, η κ. Κρέτσου σημείωσε: «Επισκέφτηκα πολλά ολοκληρωμένα έργα, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, το μετρό της Αθήνας, και ελπίζω σύντομα το μετρό της Θεσσαλονίκης πριν να έρθει το τέλος της θητείας μου. Πιστεύω πως πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη και αυτό γίνεται σήμερα με τα εγκαίνια των σηράγγων της Κοιλάδας των Τεμπών. Το έργο αυτό και άλλα αποδεικνύουν στην πράξη την πολιτική συνοχή στην Ελλάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση