HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας

«Δεν έχω πειστεί ότι το εδώ και τώρα εκλογές θα βοηθήσει τη χώρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση έχει άγνοια για το πως πρέπει να διαπραγματευτεί και είναι δέσμια μιας κομματικής νομενκλατούρας, την οποία αρχικά πρέπει να πείσει για τη συμφωνία, αδιαφορώντας για την πραγματική δύναμη της κοινωνίας, την οικονομία» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον «Αθήνα 98,4». Πρόσθεσε ότι αυτό που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χάνει ψήφους και δεν βλέπει ότι η οικονομία βυθίζεται και ότι ο κόσμος υποφέρει.

Στο γιατί διαφωνεί με το αίτημα «εδώ και τώρα εκλογές» της ΝΔ ανέφερε: «Δεν έχω πειστεί ότι το εδώ και τώρα εκλογές θα βοηθήσει τη χώρα να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις της με την Ευρώπη» και εκτίμησε ότι αν προκηρυχθούν εκλογές και η Ευρώπη γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση προσχεδιασμένα κατάργησε τις φυλακές τρίτου τύπου επειδή το είχε υποσχεθεί σε κάποιους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου – και κρατούμενους και συνηγόρους και οργανώσεις – που ήταν κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας» σημείωσε σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή διαφθοράς, για τα εξοπλιστικά ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες και παράλληλα τόνισε: «Αν υπάρξει διάθεση και από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και η προανακριτική επιτροπή έχει ουσιαστικό όχι συμψηφιστικό ρόλο, όπως είχε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, τότε πιστεύω ότι θα αποκαλυφθούν πολλά». Συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να προχωρήσουν οι έρευνες ώστε «να μάθει επιτέλους ο κόσμος τι συμβεί εις βάρος της χώρας».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση