HomeHL-SportsΛάρισα Αστέρας 1-4

Λάρισα Αστέρας 1-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περιπέτειες μπήκε η ΑΕΛ μετά την εντός έδρας συντριβή από τον Αστέρα Τρίπολης για την 27η αγωνιστική της Super League.

Πιο συγκεκριμένα οι «βυσσινί» ηττήθηκαν με το βαρύ 4-1 από τους Αρκάδες, που βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα και μετέτρεψαν σε εφιάλτη του προπονητή των γηπεδούχων, Αντρέ Πάους.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής των νικητών ήταν ο Μανιάς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (15΄, 30΄, 90+1΄πεν.).

Ο Μάσα (28΄πεν.) σκόραρε επίσης για τον Αστέρα, ενώ για την ΑΕΛ μείωσε στο 34΄ ο Ναζλίδης, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 38΄ (απέκρουσε ο Ντοναρούμα).

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, το σκορ ήταν 0-3 και η ΑΕΛ, στον πάγκο της οποίας έκανε ντεμπούτο ο Πάους, έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Προφανώς αυτή ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που η αλλαγή προπονητή όχι απλώς δεν λειτούργησε ευεργετικά, αλλά μάλλον… βραχυκύκλωσε την ομάδα που πριν από 2-3 εβδομάδες έμοιαζε να έχει βρει το δρόμο της.

Αντίθετα, η επιστροφή -πριν από 25 ημέρες- του Στάικου Βεργέτη αποδείχθηκε καταλυτική για τον Αστέρα, που άνοιξε το σκορ στο 15΄ με κεφαλιά του Μανιά από σέντρα του Μπέρτου.

Στο 28΄ καταλογίστηκε (αυστηρό) πέναλτι σε ανατροπή του Φαρίνια από τον Ρέντζα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που έγραψε το 0-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα (30΄) ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ξενοδόχοβ και πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΛ μείωσε στο 34΄ με κεφαλιά του Ναζλίδη από φάουλ του Αγκάνοβιτς και αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι με τον Αβραάμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι στο 38΄.

Πολλά κερδισμένα κόρνερ και πολιορκία της περιοχής του Αστέρα περιλάμβανε το β΄ ημίχρονο. Η ΑΕΛ όμως χρειαζόταν τη «μεγάλη» φάση, χρειαζόταν το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Αυτή η φάση ήλθε στο 84΄, όμως ο Ντοναρούμε πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Ντέλετιτς, Ναζλίδη και στέρησε από τους «βυσσινί» την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις, ο Μανιάς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Αναστασόπουλος (χέρι) μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα.

Κίτρινες: Μασαλέσα – Καλτσάς, Ντοναρούμα

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους):
Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81΄ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Καπός), Αβραάμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση