HomeHL-GreeceΤετ α τετ Κουρουμπλή – Μέρκελ στο Αμβούργο

Τετ α τετ Κουρουμπλή – Μέρκελ στο Αμβούργο

Στο περιθώριο του 10ου Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Γερμανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύντομη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, είχε στο περιθώριο του 10ου Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, τέθηκαν προς συζήτηση επίκαιρες εξελίξεις για την ενίσχυση της ναυτιλιακής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, με έμφαση στις ηλεκτρονικές και ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ υπεγράφη και κοινό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης και φορέων με τίτλο «Ναυτιλιακή Βιομηχανία και Ψηφιοποίηση»

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, κατά την παρέμβασή της στο συνέδριο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Έλληνα υπουργού και στη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.

Υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη, κάνοντας ειδική θετική αναφορά στο έργο του λιμενικού σώματος για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Επίσης, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πολιτικές που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας στις χώρες της Ε.Ε..

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Π. Κουρουμπλής, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές και με εκπροσώπους των εγκατεστημένων στο Αμβούργο ναυτιλιακών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας, της διανομής ναυτιλιακών καυσίμων και της πετρέλευσης (bunkering), καθώς επίσης και με θεσμικούς φορείς της ελληνικής Ομογένειας.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση