HomeΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Γιατράκος

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Γιατράκος

Διαδέχτηκε τον Μιλτιάδη Εβερτ στην Δημαρχία το 1989

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέθανε την Τρίτη ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Γιατράκος. Γεννημένος στην Σπάρτη το 1933, ο Νικόλαος Γιατράκος διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και διαδέχτηκε τον Μιλτιάδη Έβερτ στη δημαρχία το 1989, όταν ο τελευταίος εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών.

Ήταν δημοτικός σύμβουλος από το 1982, εκλέχτηκε ξανά με τον Μιλτιάδη Έβερτ (1986) και ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του υπήρξε η επίσημη εκπροσώπηση των Αθηνών ως υποψήφιας διοργανώτριας πόλης στη διεκδίκηση των χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Ήταν διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, σταδιοδρόμησε στον δημόσιο τομέα φθάνοντας έως τον βαθμό του γενικού διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Είχε διατελέσει, επίσης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Επαγγελματικής Πίστεως (1992-1993). Είχε δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σε εφημερίδες και περιοδικά και είχε εκδώσει το έργο «Το ελληνικό περιφερειακό πρόβλημα».

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 6/4/2017 και ώρα 4.00 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση