HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 26ης αγωνιστικής της Superleague

Τα καλύτερα της 26ης αγωνιστικής της Superleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου , διεξήχθη η 26η αγωνιστική της Superleague. Μια αγωνιστική με πολλά γκολ , ανατροπές και αποτελέσματα που διαμορφώνουν σιγά-σιγά τις ομάδες των πλέι οφ και αυτές που θα παλέψουν ως το τέλος για την σωτηρία.

Ας δούμε τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής , καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων.

 

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 : Στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή ο Ολυμπιακός , παρότι δυσκολεύτηκε κόντρα στον μαχητικό Πλατανιά , πήρε την νίκη με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με 2-1 .

Στο πρώτο ημίχρονο , οι Χανιώτες έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές και η πίεση αυτή μάλιστα καρποφόρησε με το πέναλτι-γκολ του Μανούσου στο 45 που δόθηκε για χέρι του Φιγκέιρας.

Στην επανάληψη , οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν και με την δύναμη της έδρας τους , έφτασαν στην ανατροπή με γκολ των Μάριν στο 54 και Ρομαό στο 63.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη που τον γλιτώνει από το να τεθεί σε αμφισβήτηση , η πρώτη θέση αλλά του δίνει και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Πλατανιάς , μένει με την πικρή γεύση του ότι μπορούσε να διεκδικήσει πράματα από αυτό το παιχνίδι , αλλά τουλάχιστον τα αποτελέσματα των ομάδων με τους ίδιους στόχους με αυτόν, τον κάνουν να ελπίζει ακόμα σε είσοδο στα πλέι οφ.

 

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1 :  Οι Κυανέρυθροι , συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις , καθώς πέτυχαν ακόμα μια νίκη στην έδρα τους , αυτήν την φορά επί του Ατρομήτου με 2-1.

Ο Πανιώνιος , μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε στο 26 με τον Μασούρα και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Μάλιστα στις αρχές του 2ου , στο 52ο λεπτό ο Μπεν έκανε το 2-0 και το ματς ξεκαθάρισε , παρά την μείωση του σκορ από τον Ντιγκινί στο 66ο λεπτό.

Ο Πανιώνιος , παραμένει στην 2η θέση , μαθηματικά έχει ακόμα ελπίδες για τον τίτλο , αλλά φυσικά αυτό που τον απασχολεί είναι το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην κανονική διάρκεια , ενόψει πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του ,θέλει απλά να κλείσει την χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα , αφού δεν υπάρχει κάποιος ρεαλιστικός στόχος.

 

Κέρκυρα – Ηρακλής 0-3 :  Νίκη που του δίνει ελπίδες , πέτυχε ο Γηραιός στην Κέρκυρα και έδειξε ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι Φαίακες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι , καθώς ουσιαστικά δεν διεκδικούν κάτι πια και έτσι ο Ηρακλής με γκολ των Λεοζίνιο στο 35 , Δώνη στο 40 και Κούρου στο 76 πήρε ένα υπερπολύτιμο διπλό.

Τα γενικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η απειλή για αφαίρεση βαθμών , μπορεί να κάνουν την νίκη αυτή να μην έχει σημασία , αλλά αυτό που μετράει τώρα για τον Ηρακλή είναι οι 3 βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι .

 

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 :  Σε ένα εκπληκτικό από  κάθε άποψη , αθηναϊκό ντέρμπι , ο ΠΑΟ πήρε την νίκη με 3-2 και ισχυροποίησε την θέση του ενόψει πλέι οφ.

Οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα ημίχρονο , αλλά ο ΠΑΟ παρότι στην επανάληψη ήταν κακός , χτύπησε στην αντεπίθεση και πήρε τελικά την νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και εκμεταλλευόμενος και τα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Κλωναρίδη στο 24 και Μπεργκ στο 27. Μάλιστα αν ήταν προσεκτικοί οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια ,  ιδιαίτερα ο Βιγιαφάνες το σκορ θα μπορούσε να ναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στην επανάληψη με την είσοδο Χριστοδουλόπουλου και Πέκχαρτ , η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και πίεσε πολύ τον ΠΑΟ , που έδειξε σημάδια κόπωσης και έτσι γύρισε το παιχνίδι.

Αρχικά , μετά από υπόδειξη για χέρι του Βιγιαφάνες , ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε με πέναλτι στο 62 και 15 λεπτά αργότερα ο Πέκχαρτ με πολύ ωραίο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια .

Όμως η τελευταία λέξη , ανήκε στον μεγάλο Μάρκους Μπεργκ , που απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με την μόνη τελική του ΠΑΟ στο 2ο ημίχρονο , μετά από πάσα του Λουντ έκανε το 2-3 στο 90 δίνοντας την νίκη στους Πράσινους.

Η ΑΕΚ νιώθει καυτή την ανάσα της Ξάνθης και του Πλατανιά πίσω της και θέλει νίκες στα παιχνίδια που απομένουν .

Ο ΠΑΟ νιώθει πιο σίγουρος πλέον , παρά το δύσκολο του πρόγραμμα καθώς έδειξε ότι μπορεί να παίρνει σπουδαίες νίκες και εκτός έδρας.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1 , με τους Γιαννιώτες να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις , στερώντας από τους Ακρίτες την 5η θέση.

Ακόμα Λεβαδειακός-Βέροια 3-1 , σε μια νίκη 6 βαθμών για τους Βοιωτούς , ΠΑΟΚ –ΑΕΛ 2-0 και Παναιτωλικός –Αστέρας Τρίπολης 1-1 , με τους Αρκάδες να μην νιώθουν ακόμα σίγουροι για την παραμονή τους.

Οι 4 αγωνιστικές που απομένουν θα μας χαρίσουν πολλές συγκινήσεις γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα και περιμένουμε συγκλονιστικές μάχες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση