HomeΚΡΗΤΗΟ Δ. Βρύσαλης για την προσφυγή των επικουρικών εργαζομένων στα δικαστήρια

Ο Δ. Βρύσαλης για την προσφυγή των επικουρικών εργαζομένων στα δικαστήρια

Για παραμονή στη δουλειά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη αναφέρθηκε στην προσφυγή των επικουρικών εργαζομένων στα δικαστήρια για την παραμονή στη δουλειά τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

“Με αφορμή την προσφυγή των επικουρικών εργαζομένων στα δικαστήρια για την διεκδίκηση παραμονής στη δουλειά για μετά τον Σεπτέμβρη του 2017.

Αποδεικνύεται ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, όχι μόνο σκοπό δεν έχουν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και του ΠαΓΝΗ σε προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά συνεχίζουν και αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να τους κρατούν σε ομηρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται ένα τέτοιο ζήτημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, επανειλημμένα, μαζί με τους εργαζόμενους έχουν κάνει κινητοποιήσεις για αυτό το ζήτημα και μάλιστα έχουν πετύχει και την παραμονή αυτών των εργαζόμενων στη δουλειά τους μέχρι και σήμερα.

Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (οι συγκεκριμένοι δουλεύουν 4 χρόνια) αλλά και να καλυφθούν τα τεράστια κενά.

Σε αυτόν τον αγώνα οι συνάδελφοι επικουρικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν ένα σύμμαχο, το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ κι έναν μεγάλο εχθρό, την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και των πολιτικών δυνάμεων εκείνων που θεωρούν το νοσοκομείο επιχείρηση, τον ασθενή πελάτη και τον εργαζόμενο φτηνό κι ευέλικτο.

Ανεξάρτητα της έκβασης του δικαστηρίου το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και αναγκαίο. Έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες και τις αναβαθμισμένες σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας που έχει ανάγκη όλος o λαός”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση