HomeHL-SportsΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη στους Ζωσιμάδες με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με γκολ του Βασιλακάκη στο 60ο λεπτό η Ξάνθη προηγήθηκε, ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζάιρο. Για τους Θρακιώτες αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό ο Λισγάρας.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και η πρώτη σημαντική στιγμή δημιουργήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 21΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση, αλλά ο Ζάιρο δεν έκανε καλό κοντρόλ για να σουτάρει και τελικά περιορίστηκε σε τακουνάκι που μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς.

Τρία λεπτά μετά, οι αμυντικοί απομάκρυναν τη σέντρα σουτ του Γιάκου, ενώ ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε στη συνέχεια το σουτ των γηπεδούχων. Στο 42΄ το σουτ του Ζάιρο δεν προβλημάτισε τον Ζίφκοβιτς, ενώ στο 45΄ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Γουάλας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά την κεφαλιά του έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Το σκορ άνοιξε στο 60’. Ο Βασιλακάκης βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ, ανοίγοντας το σκορ. Στο 65΄ ο Κοζορώνης εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76΄, όταν ο Ζάιρο πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς και η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Καρασαλίδης την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 80΄ ο ΠΑΣ είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοροβέσης τροφοδότησε με κεφαλιά τον Κόντε, αλλά δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Ζίφκοβιτς. Τελικά η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στις καθυστερήσεις (90+1΄), όταν, σε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Γκολ: 90′ +1′ Ζάιρο – 60′ Βασιλακάκης

Κίτρινες κάρτες:
Κόντε – Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Λισγάρας, Γουάλας

Κόκκινες κάρτες:
90’+4′ Λισγάρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος (82′ Νικολιάς), Τζημόπουλος (29′ Κοζορώνης), Γιάκος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (67′ Κοροβέσης), Καρανίκας, Κόντε, Ακόστα.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (74′ Ράνος), Σολτάνι (56′ Πιτσέλι), Λουσέρο, Βασιλακάκης (83′ Μεχία), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση