HomeHL-9Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Στη ΔΕΚΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

Ο σημαντικότερος θεσμός της τοπικής οικονομίας ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης  (ΔΕΚΚ) και φιλοξένησε περισσότερες από 10.000 συναντήσεις  παραγωγών και μεταποιητών κρητικών αγροτικών προϊόντων με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής της Κρήτης.

«Η σημερινή εκδήλωση  επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά όχι μόνο υπάρχει ενδιαφέρον,  αλλά και αποτέλεσμα . Αυτό επιβάλλει σε όλους τους φορείς να εντείνουμε τις προσπάθειες γιατί η κρητική διατροφή είναι ένας τεράστιος πλούτος  που είναι ουσιαστικά ανεκμετάλευτος» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη λήξη της διοργάνωσης.

forum-3

«Από τα Χανιά έχουν έρθει φέτος 19 επιχειρήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, και αυτή σημαίνει ότι το Φόρουμ είναι αποτελεσματικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης ώστε προωθήσουμε  τα τοπικά προϊόντα στην τουριστική αγορά» ανέφερε ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

«Τα Επιμελητήρια απέδειξαν και σήμερα ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Επενδύοντας στην ποιότητα, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά με σημαντικές αξιώσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

forum-4

 

«Η κοινή αυτή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης αποδεικνύει τις δυνατότητες των συμπράξεων και της συνεργασίας και συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

«Είναι μονόδρομος η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα  αν θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και για το σκοπό αυτό πρέπει  να ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στόχος του Φόρουμ που διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

forum-1

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ΄ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, εκπρόσωποι  25 δικτύων διανομής και 80 ξενοδοχειακών ομίλων, οι οποίοι είχαν δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή.

Το Φόρουμ διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

forum-5

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς  οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, το Φόρουμ περιλάμβανε φέτος,  έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούσαν στο χώρο περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση