HomeHL-9Εν μέσω αντιδράσεων…η ημερίδα της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου

Εν μέσω αντιδράσεων…η ημερίδα της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου

Παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εν μέσω αντιδράσεων πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο η ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα «Τουρισμός, Διακλαδική Δυναμική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Κατά την έναρξη της ημερίδας, σημειώθηκε μικροένταση, όταν μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

img_20170401_101627-min

Μέσα σε λίγα λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν και συνεχίστηκαν οι ομιλίες των συμμετεχόντων στην ημερίδα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας κοινής προσπάθειας συμβολής στο διάλογο για το αναπτυξιακό πρότυπο σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Με κεντρικό σύνθημα «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!» οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

img_20170401_104111-min

Την παρέμβαση έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος, επικεφαλής της γραμματείας και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εν μέσω συνθημάτων, αναδεικνύοντας ότι: «Η τουριστική σεζόν για το 2017 ξεκινάει και προμηνύεται «κόλαση» για τους χιλιάδες εργαζομένους στον τουρισμό, με νέο χτύπημα στους μισθούς, εντατικοποίηση, απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.

Αντίθετα για τους ξενοδόχους προβλέπονται νέα ρεκόρ σε αφίξεις εξωτερικού και έσοδα.

Την ίδια στιγμή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ετοιμάζονται να μπουν στις «γαλέρες» των ξενοδοχείων, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ διοργανώνετε φιέστες για τον τουρισμό! Ως γνήσιοι χειροκροτητές του τουριστικού κεφαλαίου, έχετε επίσημους προσκεκλημένους τους εκπροσώπους του, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων!

Προσπαθείτε να νεκραναστήσετε φορείς – φαντάσματα, όπως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου. Μάλιστα προσπαθείτε να πείσετε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους ξενοδόχους για να «διαχυθούν» δήθεν «τα οφέλη του τουρισμού». Δηλαδή να παρακαλέσουν μπας και πάρουν κανένα ξεροκόμματο από τα δισεκατομμύρια που βγάζουν οι ξενοδόχοι κάθε χρόνο από τoν ιδρώτα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Και δε σταματάτε εκεί. Λέτε «οι ευνοϊκές εξελίξεις να οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την εργατική τάξη, να έρθει σε επαφή με το ΠΑΜΕ, να συσπειρωθεί στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα ώστε από κοινού να παλέψουμε για να οργανώσουμε την πάλη μας: Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια και με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι».

https://www.youtube.com/watch?v=cIlYZlHAQC0

Διαφήμιση
Διαφήμιση