HomeHL-CultureΣυνάντηση εικαστικών για το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν»

Συνάντηση εικαστικών για το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν»

Την ερχόμενη Τετάρτη στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» καλεί τους εικαστικούς που ενδιαφέρονται να μετέχουν, σε μια ακόμη συνάντηση την Tετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 17.00 στο Πολύκεντρο Nεολαίας. Στην πρώτη συνάντηση συζητήθηκαν οι ακόλουθες προτεινόμενες δράσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους:

  • Δημιουργία μικρών εικαστικών «εργαστηρίων» σε κλειστούς χώρους, όπως αυτοί του τέως αστυνομικού μεγάρου και της Τροχαίας στα Λιοντάρια, ή και κενών κεντρικών καταστημάτων, εφ’ όσον εξασφαλισθεί η συναίνεση του εκάστοτε ιδιοκτήτη.
  • Δημιουργία μιας ομαδικής θεματικής έκθεσης.
  • Ζωγραφική σε καβαλέτο στο προστύλιο της Λότζια ή και σε άλλους επιλεγμένους χώρους που διασφαλίζουν την δυνατότητα να εργάζεται ο καλλιτέχνης σε καλές συνθήκες φωτισμού και προστασίας από την υψηλή θερμοκρασία της εποχής.
  • Εικαστικές performances.
  • Εικαστικές εγκαταστάσεις (installations)
  • Τοιχογραφίες ή graffiti με ελεύθερο θέμα, από μεμονωμένους καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών με την γραπτή συναίνεση των ιδιοκτητών των κτιρίων.
  • Τοιχογραφίες εμπνευσμένες από επιλεγμένα ποιήματα ή αποσπάσματα κειμένων, τα οποία θα συνοδεύουν την εικόνα.
  • Δημιουργία εικαστικών events, όπως επί παραδείγματι:

Α. Η εγκατάσταση ζωγράφων γύρω από την κρήνη των Λεονταριών, που θα ζωγραφίζουν το ίδιο θέμα, με τον δικό του καθένας τρόπο.

Β.  Η δημιουργία ολιγόωρων workshops, στα οποία οι καλλιτέχνες θα διδάσκουν ενδιαφέρουσες τεχνικές (π.χ. ζωγραφική με stensyl).

Γ. Η τοποθέτηση μεγάλων καμβάδων, στους οποίους θα ζωγραφίζουν οι περαστικοί

Δ.  Ζωγραφική σώματος

Η. Workshop καλλιτεχνικής τυπογραφίας και χαρακτικής στο ισόγειο της οικίας Χρονάκη, (με την άδεια της αρμόδιας Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων), όπου φυλάσσεται το τυπογραφείο των «Κειμένων», ιδιοκτησίας της Βικελαίας βιβλιοθήκης.

Εκτός από τις παραπάνω δράσεις, η οργανωτική επιτροπή είναι πρόθυμη να συζητήσει κάθε άλλη που τυχόν ήθελε κατατεθεί εγγράφως στο γραφείο του καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Αντωνάκη στο Πολύκεντρο ( Ανδρόγεω 2) ή προφορικώς στην νέα συνάντηση με τους εικαστικούς,  μέχρι την 10η Απριλίου 2017. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγκαίρως σε ποια από τις παραπάνω δράσεις θα θέλατε να μετέχετε. Ειδικά όσοι πρόκειται να μετέχουν σε επιτοίχιες εικαστικές  παρεμβάσεις,  θα πρέπει οι προτάσεις τους να αφορούν έργα διαστάσεων 2Χ2μ  (περίπου) και να αποστείλουν  μακέτα της εικαστικής τους πρότασης και σύντομο βιογραφικό το αργότερο έως την 20η Απριλίου.)

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας στο http://www.heraklionculturalcity.gr/registration-form  ή και να επικοινωνείτε με την κ. Ιωάννα Γιάνναρη (τηλ. 6937574944).

Διαφήμιση
Διαφήμιση