HomeΚΡΗΤΗΗ νέα δομή για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου Μαλεβιζίου

Η νέα δομή για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου Μαλεβιζίου

Κέντρο Κοινότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την λειτουργία μιας ακόμα κοινωνικής δομής που στοχεύει στο να υποστηρίξει ευάλωτες ομάδες πολιτών, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ), ενισχύει το δίκτυο των κοινωνικών της παρεμβάσεων στο Μαλέβίζι.

Ειδικότερα, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πολιτών, δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στη διασύνδεση αυτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και πέρα από τα όρια αυτού.

Αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου είναι:

  1. Υποδοχή – Ενημέρωση πολιτών
  2. Εξυπηρέτηση
  3. Παραπομπή αιτημάτων
  4. Διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα, δομές και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης
  5. Συνεργασία με άλλες Δομές Κοινωνικής Στήριξης
  6. Συμβουλευτική
  7. Ψυχολογική Υποστήριξη
  8. Κοινωνική Υποστήριξη

poster_kentro-kinotitas

Ωφελούμενοι είναι οι πολίτες που ζουν στην περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου κατά προτεραιότητα και ειδικότερα:

– Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

– Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού

– Ωφελούμενοι του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»

– Μετανάστες

– Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

– Ρομά

– Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας

– Μονογονεικές Οικογένειες

– Μακροχρόνια Άνεργοι

– Οικογένειες μη οικονομικά ενεργού πληθυσμού (μέλη που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία).

– Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών που δεν λαμβάνουν συντάξεις ή προνοιακά επιδόματα με ατομικό ή οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω απο το εγγυημένο όριο συντήρησης.

-Μετανάστες, Πρόσφυγες, Παλλινοστούντες

-Άτομα με ψυχική διαταραχή

-Πρώην χρήστες ουσιών

– Άτομα με συμπεριφορά παραβατικότητας

– Θύματα Βίας και Κακοποίησης

Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου οι ωφελούμενοι θα έχουν υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για την ενημέρωση, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη τους, για την συμμετοχή τους σε προγράμματα αγωγής υγείας, καθώς και για την παραπομπή τους σε αρμόδιους φορείς και μονάδες ψυχικής υγείας.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε συνάντησή του με τα στελέχη του προγράμματος και του ΔΟΚΑΠΠΑΜ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινωνικών δομών τονίζοντας: «Στο Δήμο Μαλεβιζίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων συμπολιτών μας, με κάθε τρόπο. Η νέα αυτή δομή, που έρχεται να προστεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα πολλά Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργούμε, το Κοινωνικό μας Φαρμακείο, κλπ, είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει σημαντική βοήθεια και υποστήριξη σε ανθρώπους που πραγματικά την χρειάζονται. Το έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Δεν μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός της λειτουργίας τέτοιων δομών στον τόπο μας. Δεν πρόκειται όμως και να σταματήσουμε την προσπάθεια ανακούφισης των συμπολιτών μας, μέχρι να καλύψουμε και την τελευταία ανάγκη τους.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Γ. Μαρκατάτο, τον Αντιπρόεδρο Δ. Λυδάκη και όλα τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς επίσης και την Δ/ντρια του Οργανισμού Μ. Τρούλη και όλα τα στελέχη του ΔΟΚΑΠΠΑΜ, για το πολύ καλό και σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία μας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΔΟΚΑΠΠΑΜ στα τηλέφωνα 2810821525, 2810821505, ή μέσω email [email protected], καθώς και στη δ/νση Ν. Καζαντζάκη 5 στο Γάζι.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση