HomeΚΡΗΤΗΞεναγοί της Κρήτης περιηγήθηκαν στις ομορφιές της Κριτσάς Λασιθίου

Ξεναγοί της Κρήτης περιηγήθηκαν στις ομορφιές της Κριτσάς Λασιθίου

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγ. Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν την ευκαιρία ν΄αποκτήσουν τα μέλη του συνδέσμου επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Κριτσά.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Νικολάου και την πολύτιμη συνδρομή των : Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς, Γυναικείου Συνεταιρισμού, Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, καθώς και πολιτών που αθόρυβα χρόνια τώρα εργάζονται για την διάσωση και διάδοση των κοινών μας πραγμάτων, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους του κλάδου, να γνωρίσουν, την ιστορία τον τόπο, τις γεύσεις, αλλά και τους ανθρώπους που επιμένουν παρά τις αντίξοοες συνθήκες -συνεργαζόμενοι- να παράγουν πολιτισμό!

 

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού κ. Χάρης Αλεξάκης, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρυσι το εν λόγω σωματείο στο κοινοτικό κατάστημα της Ελούντας (αρχαία Ολούς), δήλωσε ότι ο δήμος Αγίου Νικολάου, επιθυμώντας να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στους ξεναγούς- που αποτελούν εν δυνάμει τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου- αναμένεται και μελλοντικά, ν΄αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Εξ άλλου, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου ξεναγών κ. Β. Παπανικολάου, αναφερόμενος στην συνεργασία του σωματείου με το δήμο, σημείωσε: «Ο Άγιος Νικόλαος είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια όσον αφορά τον τουρισμό της Κρήτης, τόσο η πόλη,όσο και η ευρύτερη περιοχή (χωριά-φύση- εκκλησίες). Ένας άριστος προορισμός που όπως επεσήμανε προσφέρεται ώστε να καταρτιστούν προγράμματα που θα δώσουν την δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής, να βγούν κερδισμένοι με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν και ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη αυτή .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορική τοπογραφία της Κριτσάς από την αρχαιολόγο της εφορείας Λασιθίου κ. Γ. Μοσχόβη, καθώς και για την χλωρίδα της περιοχής, από τον φυσιοδίφη κ. Γ. Αφορδακό.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξεναγών, πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς, στο παλιό Ελαιουργείο «Αρχαύλη» στο Μουσείο «Ροδάνθη», στο σπίτι της Κριτσωτοπούλας καθώς και σε ναούς που έχουν ανακαινισθεί πρόσφατα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση