Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε στα Χανιά με θέμα συζήτησης η αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων στο νησί μας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε λόγος και για τους συμβασιούχους καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με όλους τους δημάρχους να συμφωνούν ότι δεν πρέπει κανείς τους να απολυθεί.

Επίσης συζητήθηκαν και οι αλλαγές που ενδεχομένως να υπάρξουν στον Καλλικράτη μετά το σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου.

Όσον αφορά στο θέμα των προσφύγων τονίστηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές των συμβάσεων για τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ιδιωτών και της εξεύρεσης κατοικιών.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός οι πρόσφυγες πρόκειται να φτάνουν σταδιακά στο νησί μας, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε εξήντα σπίτια στο Ηράκλειο, σε 25 στα Χανιά, 20 στο Ρέθυμνο και 20 στο Λασίθι.

Όσον αφορά στον αριθμό-που υπολογίζεται γύρω στους 700-, αλλά και στο χρόνο άφιξης τους τίποτα ακόμη δεν έχει καθορισθεί επίσημα.

Στη συνέχεια δήμαρχοι από ολόκληρο το νησί εξέφρασαν τις απόψεις τους, επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι τους σχετικά με την υλοποίηση όλου αυτού του εγχειρήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση