HomeHL-GreeceΠάτρα: Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών για τον οδηγό του Ι.Χ. μέσα στο οποίο είχαν πνιγεί τρεις νέοι

Πάτρα: Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών για τον οδηγό του Ι.Χ. μέσα στο οποίο είχαν πνιγεί τρεις νέοι

Ένταση στη δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 9 ώρες και με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο είχε πέσει στο μόλο της Πάτρας οδηγώντας στον «υγρό τάφο», τρία νέα παιδιά τα ξημερώματα της τραγικής εκείνης μέρας, της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015.

Η απόφαση που εξεδόθη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.

Αξίζει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει στην αγόρευσης της να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Η δίκη για την τραγωδία, διεξήχθη όπως προείπαμε μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017 ενώ πολλές ήταν οι στιγμές έντασης με αποτέλεσμα η δίκη να διακόπτεται και αστυνομικοί να μπαίνουν στην δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Να θυμίσουμε ότι τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, εν μέσω τρομερής νεροποντής, έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του αυτοκινήτου στο νερό στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

Η ένταση, όπως και η συγκίνηση, ήταν μεγάλη κατά την ακροαματική διαδικασία. Μία χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο πατέρας του άτυχου Ανδρέα Αλέξη, Βησσαρίων Αλέξης, πλησίασε τον κατηγορούμενο και του έδειξε φωτογραφία του γιου του.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε από την δικαστική έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.

Η μητέρα της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη ζήτησε «σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν».

Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κι όπως προείπαμε καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών.

Ο οδηγός υποστήριξε στους δικαστές ότι μπέρδεψε την κίτρινη λωρίδα που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και την θεώρησε ως διαχωριστική λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας του, την ακολούθησε και έπεσε στο νερό.

Πηγή: thebest.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση