HomeHL-WorldΛονδίνο: Καμία απόδειξη για σχέση του Μασούντ με ISIS και Αλ Κάιντα

Λονδίνο: Καμία απόδειξη για σχέση του Μασούντ με ISIS και Αλ Κάιντα

Ανατροπή δεδομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση του Καλίντ Μασούντ, ο οποίος επιτέθηκε σε πεζούς και σε φρουρό με αυτοκίνητο και μαχαίρι στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, οδήγησε η έρευνα της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για ριζοσπαστικοποίηση του δράστη κατά την περίοδο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, όπως δεν προέκυψε και κανένα στοιχεία για διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, τις δύο κύριες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο Καλίντ Μασούντ επιτέθηκε με αυτοκίνητο σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, τρατματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα. Ακολούθως άφησε το αυτοκίντο και κατευθύνθηκε προς το μέρος ενός εκ των φρουρών του βρετανικού κοινοβουλίου, τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, πριν ο ίδιος πέσει στην άσφαλτο από τις σφαίρες των ένοπλων αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εντός της Βουλής των Λόρδων διεξαγόταν συζήτηση, με την παρουσία τόσο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όσο και των υπολοίπων βουλευτών και υπουργών.

Η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου προκαλεί ορισμένα ερωτηματικά, καθώς το Ισλαμικό Κράτος παρουσιάστηκε στα social media να έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι ο δράστης είχε σαφώς ενδιαφέρον για το Ισλάμ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση