Την απόφαση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου να αναστείλουν την κινητοποίησή τους γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, στη διάρκεια της συνεδρίαση του σώματος.

Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας πραγματοποίησαν παράσταση στη Λότζια κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρισκόταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς ο οποίος χαρακτήρισε το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων μετά από σχετική εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «αμιγώς πολιτικό» λόγω της ασάφειας που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης προέκυψε ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις τάσσονται αλληλέγγυες στους εργαζόμενους της καθαριότητας και εκφράστηκε η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος .

Από τη μεριά της η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος που ωστόσο δεν υιοθετήθηκε πλήρως από όλες τις παρατάξεις. Προφορική πρόταση διατύπωσε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός, το περιεχόμενο της οποίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σώμα και αύριο Τρίτη πρόκειται να συνταχθεί το κείμενο του ψηφίσματος που θα αποσταλεί στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός επανέλαβε τη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους της Καθαριότητας ενώ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καραντινός διαβεβαίωσε πως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά τόσο τα δεδουλευμένα όσο και τις υπερωρίες τους.

Στη συνέχεια, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μετά από σύντομη σύσκεψη που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΚΗ αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν την αναστολή της κινητοποίησης τους, επιστρέφοντας κανονικά στις εργασίες τους.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Παρακολουθείστε live:

https://www.youtube.com/watch?v=-8j9uSJl1Rc

Διαφήμιση
Διαφήμιση