HomeHL-9Ανεμοστρόβιλος στο Μάλεμε ξήλωσε κεραμίδια ξενοδοχείου

Ανεμοστρόβιλος στο Μάλεμε ξήλωσε κεραμίδια ξενοδοχείου

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα φυσικό φαινόμενο σπάνιο για την Κρήτη έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Μάλεμε. Ο λόγος για έναν ανεμοστρόβιλο που στο σύντομο πέρασμά του προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και ζημιές στην κεραμοσκεπή ξενοδοχείου καθώς επίσης και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από τη μονάδα.

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά, όταν ο αέρα δυνάμωσε ανεξήγητα «λυγίζοντας» τους φοίνικες και σηκώνοντας από το έδαφος ελαφρά αντικείμενα που στροβιλίζονταν ανεξέλεγκτα.

Ο ανεμοστρόβιλος, σύμφωνα με το plataniasnews.gr, φαίνεται πως δημιουργήθηκε στη θάλασσα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα στη στεριά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν να παρατηρούν το φαινόμενο.

Το πέρασμά του μπορεί να ήταν σύντομο, ωστόσο μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά της ώρας προκάλεσε ζημιές, καθώς παρέσυρε κεραμίδια από τη στέγη ξενοδοχειακή μονάδας που άρχισαν να πέφτουν «βροχή» στο έδαφος. Κατά την πτώση των κεραμιδιών, κάποια από αυτά προσγειώθηκαν σε σταθμευμένο ΙΧ με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στο όχημα.

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου κατέγραψε από το μπαλκόνι της μία κάτοικος της περιοχής.

Στο σχετικό βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος «χτυπά» τη στέγη του ξενοδοχείου με τα κεραμίδια να εκσφενδονίζονται στο έδαφος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση