HomeHL-9Τιμούν τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού του Μαλεβιζίου

Τιμούν τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού του Μαλεβιζίου

Εκδηλώσεις για τον Ηρακλή Κοκκινίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού του Μαλεβιζίου τιμούν σήμερα με ετήσιο μνημόσυνο η Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι Δήμοι Μαλεβιζίου και Ηρακλείου, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι.

Συγκεκριμένα σήμερα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι (στην δυτική έξοδο στον δρόμο προς Τύλισο), με το πρόγραμμα της τελετής να περιλαμβάνει:

12:45: Άφιξη επισήμων

13:00: Επιμνημόσυνη Δέηση Χαιρετισμός Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη

Ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Ήρωα Οπλαρχηγού από τον Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκη, Διδάκτορα Ιστορίας, διδάσκοντα στην Πατριαρχική Ακαδημία και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, και Εθνικός ύμνος.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει τον 1ο «ΑΓΩΝΑ ΗΡΩΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ».

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, της Τ.Κ. Κεραμουτσίου και της Δ.Ε. Γαζίου και πραγματοποιείται με την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου, Κεραμουτσίου και Κράνας, καθώς και του Συλλόγου Ποδηλάτες Κρήτης. Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Μαρτίου, είναι: 1) Λαμπαδιοδρομία 45 χλμ. στη διαδρομή: Μονή Αρκαδίου – Γενί Γκαβέ – παλαιά Εθνική Ηρακλείου – Ρεθύμνου, με τερματισμό το Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι. Ώρα έναρξης 8:30. 2) 2η Ποδηλατοδρομία 25 χλμ. με εκκίνηση από τη Χανιόπορτα (άγαλμα Μιχαήλ Κόρακα) και διαδρομή από την λ. 62 Μαρτύρων – Αμμουδάρα – Ληνοπεράματα – Ροδιά – Μονή Σαββαθιανών και επιστροφή από Ροδιά – Αλμυρό – Σκαφιδαρά, με τερματισμό το Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι. Ώρα έναρξης 9:00. 3) Αγώνας δρόμου και πεζοπορίας 9 χλμ. στην διαδρομή Κεραμούτσι –Καβροχώρι, με τερματισμό το Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι. Ώρα έναρξης 12:15. Θα έχει επίσης προηγηθεί τουρνουά Σκάκι & Τάβλι την Παρασκευή 24/3 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου από τις 09:30 έως τις 21:00, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου.

Για εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τους διοργανωτές Σπύρο Καμπαξή τηλ. 6972-016000 και Δράκο Κόκκινο 6936-855357, και μέσω της ιστοσελίδας www.cretamarathon.gr.

Μετά τους τερματισμούς των αγωνισμάτων θα γίνει απονομή στο Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι, ενώ θα ακολουθήσει δωρεάν κλήρωση δώρων, κέρασμα προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου και των πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου, Κεραμουτσίου και Κράνας, μουσική από το συγκρότημα του Γιώργου Κλάδου και χορευτικά από το αντίστοιχο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση